Eva Logo
7 september 2017 in Lijf & leven

'De sapjes komen nu al mijn neus uit. Letterlijk'

Deel 3 van 'Detox donderdag!' Eva's Bianca neemt je mee naar Zwitserland, waar ze onder leiding van 'Healthy Hadassa's' Artina van Es gaat ontslakken en ontgiften - en dat allemaal aan de hand van de Bijbel. Lees hier haar blog, haar vlog en Artina's detoxtip!

Behind the scenes

Zo, m’n laatste vlogje van de eerste detox-dag zit erop. Camera en licht uit. Het was een heftige dag en dat kan je ook wel een beetje zien. Zo’n lange reisdag op een dieet van sapjes hakt er blijkbaar best in. Terwijl buiten de sterren boven de witgetopte bergen verschijnen, begint mijn lichaam nu toch heus te protesteren. Zou het oliedrankje van vanmiddag, dat ‘alles’ nog eens extra op gang moet brengen, de druppel zijn geweest? Hoe het ook zij, de eerste nacht op de Hasliberg breng ik meer boven de wc en wastafel door dan in bed. Toen we het detox-idee op de redactie bespraken, zagen mijn collega’s het al voor zich. “Alles filmen hoor, Cooper!” The good, the bad and the ugly! Nou ‘ugly’ was het maar daar moeten jullie me maar op m’n woord geloven. Een dag op detox en de sapjes komen nu al m’n neus uit. Letterlijk.

Op dag twee van de detox heeft mijn lichaam er duidelijk meer zin in. Het ochtendsapje met onder andere aardbeien en meloen wordt prima opgenomen en geeft genoeg energie om de Hasliberg op te gaan. Vanuit de gondel is het uitzicht adembenemend mooi. Wat is het hier prachtig. Alsof je in een reclamespot van Milka terecht bent gekomen. Inclusief koeien, exclusief chocolade.. ☺

Een prachtig uitzicht vanuit de gondel op de Hasliberg, Zwitserland. Beeld: Jeannine Rijsdijk

Artina's detoxtip

Variëren!

De 3 basisregels voor een gezond eetpatroon zijn: variatie, puur en balans.

Door echt gevarieerd te eten zorg jij dat je alle mineralen, bioactieve stoffen en vitamines binnenkrijgt zonder supplementen.

Vind jij het lastig om gevarieerd te eten? Ga eens letten op kleuren.

Maak vanavond bijvoorbeeld eens een maaltijd waarin je per se 4 verschillende kleuren groenten moet verwerken.

Of bedenk 3 verschillende ontbijtjes die jij afwisselt gedurende de week.

 

Let op de basisingrediënten : beschuit afwisselen met brood is bijvoorbeeld geen variatie, want ze bestaan beide uit tarwe.

 

Volgende week: Hard werken