Eva Logo
28 september 2017 in Lijf & leven

'Heel blij dat de detox na vandaag voorbij is'

Het is weer 'Detox donderdag!' Eva's Bianca neemt je met een blog en een vlog mee naar Zwitserland, waar ze onder leiding van 'Healthy Hadassa's' Artina van Es gaat ontslakken en ontgiften - en dat allemaal aan de hand van de Bijbel.

Euforie

Je ziet me stralen! Nog een keertje sporten op de Hasliberg? Kom maar op! Een groentesapje? Geef maar hier! Een kopje gemberthee? Ah, lekker hoor! De euforie is bijna tastbaar. Het is de dag die je wist dat zou komen. De afsluiting van de detox is vandaag een feit. Respect voor mensen die het nog veel langer volhouden, maar eerlijk? Ik ben echt heel blij dat de detox na vandaag voorbij is. Niet vanwege het toffe gezelschap (gedeelde smart is halve smart), ook niet vanwege de fantastische locatie en zeker ook niet vanwege de zeer goede verzorging, maar inderdaad, vanwege de sapjes… Het niet-eten gaat zo in tegen alles waar mijn lichaam, (of is het toch mijn psyche?) om vraagt.

En toch had ik het niet willen missen.

Een week waarin ik de uitdaging met mijn lichaam en geest ben aan gegaan, (hoe bijzonder is ons lichaam toch geschapen!), waarin ik meer van God heb mogen leren en ontvangen en waarna ik, vrij van mijn suikerverslaving(!), geïnspireerd en gemotiveerd aan een gezondere levensstijl ga beginnen.

Gelukkig wordt er bij C’est la vie op de Hasliberg  ook een iets soepelere detox-variant aangeboden: een week lang natuurlijk en gezond eten. De light-versie, zeg maar. Daarvoor check ik heel graag nog een keertje in bij Healthy Hadassa!

Artina's detoxtip

Stap voor stap!

De cijfers liegen er niet om: mensen die lijnen zijn na een aantal jaar gemiddeld zwaarder dan voor zij begonnen met lijnen. Milde jojo‐ers zijn na 8 jaar 3 kg zwaarder. Voor zware lijners is dat ongeveer 5 kg. Dit terwijl wisselingen in gewicht meer gezondheidsrisico's met zich meebrengen dan stabiel te zwaar zijn.

Wil jij afvallen en/of gezonder leven, ga dan niet op zoek naar een dieet, of heel radicale veranderingen, maar verbeter je leefstijl stapje voor stapje, bouw langzaam aan nieuwe gewoontes.

Welke kleine stap kun jij vandaag maken?

Voorbeeld:

  • Vervang frisdrank door water, kleine verandering met grote impact!
  • Voeg standaard groenten toe aan je lunch.
  • Nuttig geen ongezond eten tijdens het autorijden.
  • Neem vanaf nu de trap in plaats van de lift of roltrap.