Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Eva Logo
14 september 2017

Zelf bakken: flat bread

Deze lekkere platte broodjes, rechts op de foto, maak je heel eenvoudig zelf. En ze smaken heerlijk! De overige broodrecepten op de afbeelding vind je allemaal in Eva 7.*

 

 

Dit heb je nodig:

500 gr bloem, 1/2 theelepel zout, ongeveer 250 ml lauwwarm water.

Zo maak je het: 

Meng de bloem en het in een grote kom. Voeg langzaam de 250 ml water toe terwijl je mengt met de hand om een stevig deeg te kneden. Kneed het deeg. Leg het deeg afgedekt (met een licht vochtige theedoek of afdekplastic) weg en laat 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.  Verdeel het deeg op een met bloem bestoven werkblad in kleine porties. Maak een rondje van de porties en rol dun uit. Bestuif een bakplaat met bloem. Plaats de rondjes erop en bak 10 tot 12 minuten, of totdat het broodje opgedoft is en lichtbruin van kleur. De broodjes smaken het lekkerst als je ze warm uit de oven eet.

* Andere smakelijke broodrecepten vind je in het Eva-magazine van september. Vraag hier een gratis proefexemplaar aan! 

 

(Basisrecept uit Een culinaire safari door Afrika van Josie Stow en Jan Baldwin)