Eva Logo
30 oktober 2017

Een babyshower voor mannen

Sytzes vrouw is zwanger. En hijzelf dus ook een beetje. De komende paar weken deelt onze Radio-5-collega zijn bespiegelingen rondom het naderende vaderschap. "Ik ga geen stom pak aantrekken of een luier op mijn hoofd doen!"

Ik houd niet van verrassingen. Helemaal als Anneclaire iets wel weet en ik niet. Dus toen vrijdagavond de bel ging en daar vriend B opeens voor de deur stond, kreeg ik zo’n onbestemd gevoel in mijn buik. Het zal toch niet hè? “Ik kom je ontvoeren”, zei B. Ik keek naar Anneclaire en ik zag meteen dat zij op de hoogte was. Ze zei natuurlijk van niet, maar haar ogen straalden vrolijkheid uit. Ja, dit had ze mooi voor mij geheim weten te houden! Ik zag mijn ergste angst werkelijkheid worden: Te midden van lachende vrienden geblinddoekt een pop een luier omdoen, om vervolgens babytriviant vragen te moeten beantwoorden en verschillende babyhapjes proeven en de smaak raden. Ga zo maar door... Een babyshower voor mannen, oftewel een ‘dadchelorette’!

In de auto zei ik tegen B: “Ik hoef niet mee te doen aan gekke spelletjes! Waarom doe je me dit aan? Ik ga geen stom pak aantrekken of een luier op mijn hoofd doen. IK WIL NIET!”. Op het moment dat we bij mijn oude stamkroeg parkeerden en ik daar twee van mijn wat oudere en wijzere vrienden zag zitten, werd ik rustiger. Het duurde niet lang of ik was zelfs blij dat ik toch was meegegaan, want het werd een waardevolle avond! We haalden verhalen op over onze eigen vaders en ik kreeg mooie vadertips. 

Verder hebben we (gelukkig) bier gedronken, grappen gemaakt en gepoold. De volgende ochtend voelde ik me brak, maar vooral dankbaar! Dus vrouwen en vrienden van aanstaande vaders; neem een goed voorbeeld aan vriend B en stuur of neem de papa in spé mee naar het café! Deel waardevolle herinneringen en laat zien dat je er voor elkaar bent! Oh en B, sorry dat ik onvriendelijk deed.