Eva Logo
31 augustus 2018 in Christelijke muziek

Luisteren naar het lied van de Samaritaanse vrouw: 'de bron'

In dit lied vertaalt componist en songwriter Tanja Lagerström de ontmoeting tussen Jezus en de Samaritaanse vrouw prachtig naar. 'De bron' is onderdeel van de serie 'In de voetsporen van Bijbelse vrouwen '.

In de voetsporen van Bijbelse vrouwen

Componist en songwriter Tanja Lagerström schreef een aantal liederen vanuit het perspectief van een aantal Bijbelse vrouwen , van de lofzang van Hanna tot een lied over koningin Ester. Elke maand verschijnt op onze website een nieuw lied om naar te luisteren en om je door te laten inspireren. In dit interview vertelt Tanja meer over de achtergrond van het project. Geniet en zing mee!

Liedtekst: de bron

zie ik hem staan

op het heetst van de dag

en hij kijkt me aan

Ik zet me schrap

voor kwetsende woorden

Ik ben niet gewend

iets anders te horen

 

Wie is deze man

met zoveel wijsheid en verstand

Zijn blik gaat dwars door me heen

Wie is deze profeet

die alles ziet en alles weet

Zijn blik gaat door merg en been

 

Uit de bron

put ik het water

verfrissend en koud

dan hoor ik hem praten

Zijn woorden gaan diep

recht naar mijn hart

Het maakt me verlegen

Het maakt me verward

 

Wie is deze man

met zoveel wijsheid en verstand

zijn woorden gaan dwars door me heen

Wie is deze profeet

die alles ziet en alles weet

zijn woorden gaan door merg en been

 

Levend water geeft hij mij

Hij oordeelt niet, hij spreekt mij vrij

Wat geweest is is geweest

Drink van het water dat je ziel geneest

 

Bij die bron

verandert mijn leven

Door die éne ontmoeting

het duurde maar even

Ik voel dat het bruist

Het is als een bron

van eeuwig leven

dat nu is begonnen

 

Wie is deze man

met zoveel wijsheid en verstand

zijn woorden gaan dwars door me heen

Wie is deze profeet

die alles ziet en alles weet

 

Tekst en muziek: Tanja Lagerström

Gezongen door: Bertina Grijpstra