Eva Logo
10 november 2017 in Liefde & Relatie

Alsof Robert ten Brink voor je deur staat

Sytzes vrouw is zwanger. En hijzelf dus ook een beetje. De komende paar weken deelt onze Radio-5-collega zijn bespiegelingen rondom het naderende vaderschap. "We zijn omdat het kan, voor het eerst in een jaar tijd toch nog maar een keertje samen naar de bios geweest. Grappig eigenlijk, we gaan bijna nooit naar de bios."

Deze weken zijn als een soort grensland. Wanneer gaat het gebeuren? Je weet het niet. Het mag nu officieel thuis gaan gebeuren, maar voor de zekerheid staat de vluchtkoffer ook klaar. Oh, goed dat ik dit schrijf, ik moet niet vergeten voor mezelf ook nog wat spulletjes klaar te leggen. Voor het geval we alsnog naar het ziekenhuis moeten. Het is een beetje een gekke tijd. Ik kan moeilijk alle dagen thuisblijven en niet gaan werken, maar op mijn werk voel ik me ook niet ontspannen. Anneclaire vergeleek het met het volgende. Stel, je zit gewoon rustig thuis en opeens wordt er aangebeld. Een beetje alsof Robert ten Brink van All You Need Is Love opeens op de stoep staat. Onverwachts, en toch hoopte je er op. Je weet dat het gaat gebeuren, je weet niet wanneer, maar je gaat pijn hebben. Al hoop ik dat dat laatste voor de kandidaten van All You Need Is Love niet zo voelt.

Voor mij is het ook dat ik me er erg bewust van ben dat we nu nog met z’n tweeën zijn en de vrijheid hebben om te doen wat we willen. En dat dat straks voorbij is. En dan volgt altijd de standaardgedachte: maar je krijgt er ook heel veel voor terug! Het helpt dan ook niet echt als mensen je vertellen dat ze na de komst van een kleintje al jaren niet met z’n tweeën uit eten zijn geweest. Of je met een blij gezicht vertellen dat je straks helemaal geleefd wordt. Dat je blij mag zijn met de gezonde kleur op je gezicht, omdat je gezicht straks mooi kleurt bij de witte muur.

Elke keer als mensen dat soort dingen zeggen, denk ik: we zien het wel! We zijn omdat het kan, voor het eerst in een jaar tijd toch nog maar een keertje samen naar de bios geweest. Grappig eigenlijk, we gaan bijna nooit naar de bios. Dus missen zullen we het waarschijnlijk ook niet als die kleine er is. Ook zijn we nog maar even een keertje uit eten geweest, dat doen we wel regelmatig. Als we in het restaurant zitten en de menukaart wordt gebracht, flitsen de ogen van Anneclaire, zoals altijd, meteen richting de carpaccio, maar helaas.. Nog heel even wachten.