Eva Logo
29 november 2017

Daar ben je dan eindelijk

Na een zwangerschap van 41 weken is Sytzes vrouw bevallen. En hijzelf dus ook een beetje ;-). "Na een snelle bevalling van zo’n vijf uur was dit de minuut die voor miljarden mensen op deze wereld nietszeggend was, maar die wij nooit meer zullen vergeten."

Woensdag 15 november 2017, 09.50 uur. Ik ben goed met cijfers, maar er zijn maar weinig exacte tijdstippen die ik mijn hele leven zal onthouden. Dit moment is echter in mijn hart en geheugen gegrift. De eerste, luidruchtige, real life kennismaking met onze zoon: Noah Valentijn Braaksma. Na een zwangerschap van precies 41 weken en een snelle bevalling van zo’n vijf uur was dit de minuut die voor miljarden mensen op deze wereld nietszeggend was, maar die wij nooit meer zullen vergeten.

Gezond, spartelend en met veel lawaai kwam hij ter wereld, hapte naar adem, huilde hard en werd bij Anneclaire op haar borst gelegd. Dat hij een hij is zagen we toen voor het eerst en eindelijk konden we de namen geven die we al een paar jaar klaar hadden liggen voor als het zover zou zijn. Noah Valentijn. Wauw! Wat ben ik trots, dankbaar, blij, gelukkig, verliefd en vol energie. Ik ben vader geworden van een zoon, wat een verantwoordelijkheid en wat gaaf. Ik had het niet verwacht, maar Anneclaire zei al vrij snel: ik vond het eigenlijk heel leuk, bevallen. En zelf vond ik het ook echt een supermooie ervaring. Ik was er elke seconde bij en zag iets dat al duizenden jaren gebeurt, zo gewoon lijkt, maar elke keer een groot wonder blijft. De komst van nieuw leven. De oerkracht van de vrouw. En gelukkig, volgens de verloskundige en ook volgens vrouwlief waren we een team, en hoewel mijn rol in het niet viel bij die van Anneclaire kon ik er voor haar zijn. Door middel van water, een koud washandje, een hand om in te knijpen en als supporter. En ja ik weet het, het is cliché, en elke vader zegt het: maar onze zoon is echt de knapste en liefste baby ooit.. Als je me zoekt? Ik ben voorlopig even in de wolken.