Eva Logo
2 november 2017 in Lijf & leven

Het borstendossier (2): Bewust een borstverkleining

Vier vrouwen vertellen deze maand over hun borsten. Ditmaal komt Maartje aan het woord, die koos voor een borstverkleining. “Als we moesten gymmen op school droeg ik een sport-bh met een badpak erover.”

Maartje Stil (38, getrouwd, drie kinderen, waaronder een bonuskind): “Op mijn vijftiende viel het me op dat ik grotere borsten kreeg dan de meisjes om me heen en ik vond dat heel erg. Ik probeerde mijn borsten te verbergen door wijde kleding te dragen. Als we moesten gymmen op school droeg ik een sport-bh met een badpak erover.

Uiteindelijk kreeg ik maat 80H. Die grote borsten hadden zoveel impact op mijn leven. Ze waren voor mij echt ‘een dingetje’. Als ik foto’s van mezelf bekijk uit die tijd, zie ik eerst mijn borsten en dan pas mezelf. Op mijn 31ste besloot ik er uiteindelijk iets aan te doen en ging ik voor een borstverkleining. Als ik nu terugkijk, denk ik: dat had ik veel eerder moeten doen.

Net na de operatie had ik 80D. Helaas zijn mijn borsten nu al weer toegenomen tot 80E. Stel dat ik in de toekomst weer zo’n grote maat krijg, dan sluit ik een tweede borstverkleining niet uit. Ik wil niet dat mijn borsten opnieuw een grote impact op mijn leven krijgen.”

Beeld: Shutterstock