Eva Logo
8 november 2017 in Lijf & leven

Het borstendossier (3): zo blij met een C

Vier vrouwen vertellen deze maand over hun borsten. Dit is het verhaal van Elisabeth, die jarenlang ‘twee erwtjes op een plankje’ had. “Soms stopte ik uit pure frustratie wel eens een kussen onder mijn trui.”

Elisabeth (54, getrouwd, bonusmoeder van twee kinderen):  “Toen ik in de puberteit kwam, groeiden mijn borsten nauwelijks. Soms stopte ik uit pure frustratie wel eens een kussen onder mijn trui, om te voelen hoe het is om borsten te hebben. Mijn schoonzus, die tien jaar ouder is, zei gekscherend dat ik ‘twee erwtjes op een plankje had’. Ik vond dat vreselijk om te horen en voelde me net een jongen.

Veel later dan de meeste van mijn vriendinnen kreeg ik uiteindelijk toch nog borsten. Ze waren helaas niet groot (80A, afhankelijk van het model bh soms een kleine B) en dat vond ik heel moeilijk te accepteren. Ik was daarom altijd fanatiek aan het hannesen met push up bh’s om er nog iets van te maken.

Nu ik wat dikker ben geworden door de overgang, zijn mijn borsten iets groter. Laatst liet ik bij een lingeriewinkel mijn maat opmeten, bleek ik ineens een 80C nodig te hebben. Ik was voor het eerst van mijn leven gewoon blij met mijn borsten. 80C, wow!”

Beeld: Shutterstock