Eva Logo
18 december 2017 in Christelijke muziek

Alisa Turner: 'We lopen niet alleen'

De Amerikaanse Alisa Turner is aanbiddingsleider in haar kerk en zingt voor God sinds ze een klein meisje is. Na het verlies van haar vader, haar kind en een lange ziekteperiode schrijft ze nu liederen vol hoop.

Je hebt veel meegemaakt in je leven. Hoe ervaar je God in deze moeilijke tijden?
“Ik ervaar Hem op allerlei manieren. Ik ben door een lang seizoen van verlies en ziekte gegaan. En er waren momenten dat ik erg boos was op God. Maar er waren ook tijden waarin ik voelde dat de Heer me bedekte met rust. Hij heeft financieel geholpen, zodat we de behandelingen voor mijn herstel konden betalen. God voorkomt niet alles, maar Hij zal je er nooit alleen door laten gaan.”

Welke boodschap wil jij mensen meegeven als ze naar je muziek luisteren?
“Ik hoop dat het hele album bemoedigt. Iedereen heeft een ander levensverhaal, maar we mogen allemaal dezelfde waarheid kennen: we lopen niet alleen. Dat beseffen we ons niet altijd. Ik wil dat de luisteraars door mijn muziek heen merken dat de Heer bij ons is, wat we ook meemaken.”

Welk lied is je favoriet?
“Dat is waarschijnlijk Psalm 13, het laatste nummer op het album. Het is een heel simpel nummer, met alleen een piano en zang. Soms is het leven overweldigend en voel ik me verloren. Maar deze psalm herinnert me eraan dat Hij me nooit uit het oog verliest en dat Hij goed is, wat er ook gebeurt.”

Wat vind jij van kerst?
“Ik hou van kerst! De lichtjes, de sneeuw, de familiesamenkomsten… Met kerst is iedereen welkom. Dit seizoen brengt mensen samen, daar hou ik van. En natuurlijk is de geboorte van Jezus nog steeds verbazingwekkend. We herdenken ieder elk jaar, maar elk jaar is het opnieuw een groot feest. I love it!

Tekst: Gerjanne Meijers
Film: Susanne Dekker

No Longer Slaves (Acoustic Cover) - Alisa Turner