Eva Logo
13 december 2017 in Films & series

De zwijmeligste films tijdens de kerstdagen

Omdat we allemaal houden van een beetje romantiek op zijn tijd: zeven heerlijke wegdroom- en/of snotterfilms om het jaar mee af te sluiten.

November Christmas

Over een ongeneeslijk ziek meisje dat nog zo graag voor het eerst in haar leven sneeuw wil zien. Omdat het niet zeker is dat ze de Kerst gaat halen, brengen de mensen om haar heen de kerstdagen een maand eerder dichterbij. Zakdoeken klaar en snotteren maar.
Zondag 24 december, 14.05-16.00, Net5
Maandag 25 december, 23.15 – 01.10, Net5
Dinsdag 26 december, 12.15-14.05, Net5

 

November Christmas

The Sound of Music

Uit volle borst meegalmen met ‘Do-re-mi, ‘Favourite things’ en ‘Edelweiss’, onder begeleiding van een goede kop chocolademelk. Wat zouden we stiekem allemaal graag even Maria zijn en door de alpenweide huppelen.
Zondag 24 december, 20.00-23.50, Net5

Sound of music

A Christmas Prince

Eigenlijk is alles aan deze film cliché: journaliste-in-spe reist af naar een kasteel in een sprookjesachtig staatje om een item te maken over de nieuwe – knappe - troonopvolger. Ze weet zich naar binnen te wurmen als gouvernante van diens jongere zusje. Uiteraard slaat de vonk tussen haar en prinslief over, maar ze vergeet even te vertellen dat ze eigenlijk journaliste is. Ondanks het feit dat we al van kilometers afstand ruiken hoe dit gaat aflopen, een heerlijke pretentieloze film voor een ontspannen kerstvakantie.
Netflix

A Christmas Prince

Home Alone

All time favourite over de kleine Kevin die per abuis in z’n eentje achterblijft als de familie op vakantie gaat. En glimlachend twee boeven te grazen neemt. Zelfs de schurken in deze film hebben nog een redelijk knuffelgehalte. En zelfs na ‘m tien keer gezien te hebben, blijf je grinniken.
Maandag 25 december, 20.30-22.40 uur, SBS6
Dinsdag 26 december, 15.55-18.00, SBS 6
Deel 2 is te zien op dinsdag 26 december, 20.30-22.30 uur, SBS 6

Home Alone

Mary and Martha

Twee vrouwen die elkaar voorheen niet kenden, krijgen een band als hun zonen overlijden aan de gevolgen van malaria. Door hun verdriet heen maken ze zich sterk om te strijden tegen deze ziekte. Drama met een verschilmakende boodschap.
Dinsdag 26 december, 22.50-00.45 uur, SBS 9

Mary and Martha

Kruimeltje

Als we het tienjarige straatschoffie Kruimeltje in de decemberkou in zijn eentje op straat zien zwerven, gaat ons moederhart wagenwijd open. Lekker kijken met het hele gezin. Zappbios, zondag 24 december, 9.00 – 10.55, NPO 3.

Kruimeltje

Wonder

Voor deze film gaan wij in de kerstvakantie naar de bioscoop: een drama met Julia Roberts over het jongetje August Pullman, die geboren is met afwijkingen aan zijn gezicht. Omdat ze bang zijn dat hij er niet geaccepteerd wordt, hebben zijn ouders (Julia Roberts en Owen Wilson) hem nooit naar een reguliere school gestuurd. Tot nu toe. Zijn ouders besluiten hem naar een privéschool te sturen, maar niet iedereen is blij met mismaaktheid in hun midden...
Draait in bioscopen door heel Nederland.

Wonder