Eva Logo
2 december 2017 in Christelijke muziek

'Ik kon wel door de grond zakken'

Groot Nieuws Radio bestaat tien jaar! En daar blikken we samen op terug met radiopresentator Jorieke Fredrikze.

Mijn meest ontroerende gast

“Ik kwam er laatst achter dat ik al bijna 1000 uitzendingen heb gemaakt. Lastig dus, om een keuze te maken. Afgelopen zomer mocht ik Henk Binnendijk 3,5 uur interviewen in zijn tuinhuis. Hij vertelde hoe hij in het leven staat en dingen heeft doorleefd. Zijn wijsheid en kwetsbaarheid zullen me altijd bijblijven. Henk leeft in volle afhankelijkheid van God. Dat was zo inspirerend voor me!”

Mijn grootste flater

“Een aantal jaar geleden stond het schaamrood op mijn kaken… Ik belde live in de uitzending met een gast. Ineens kapte mijn koptelefoon ermee. Paniek! Ik dacht: misschien is hij nu stil of praat hij wel honderduit. Ondertussen probeerde ik mijn koptelefoon te repareren, maar ik wist helemaal niet wat mijn gast zei. Ik kon wel door de grond zakken!”

Mijn mooiste nummer

“Een lied dat ik anderen zou willen aanraden, is Ik zie uit naar de morgen van Lars Gerfen. Het lied betekent veel voor mij. Toen ik in een burn-out zat en aan het opklimmen was, luisterde ik hier veel naar. Ik had meer op mezelf gebouwd dan op God. Het was mijn gebed om vrij te zijn in God. Met dit lied bezing ik dat verlangen.”

Dit ben ik

“Creatief en altijd op zoek naar de echtheid en kwetsbaarheid van verhalen. Ik houd ervan om over de wezenlijke dingen van het leven te praten. Maar wel met een nodige portie luchtigheid.”

Wat ik ooit nog hoop te presenteren

“‘Bij Jorieke’ is op het moment echt m’n passie. Bij Groot Nieuws Radio gaan we biddend met onze wensen en plannen om. Je hebt je eigen creatieve proces, maar doet het wel met Hem. Ik moet er elke dag opnieuw voor kiezen dat ik wil leven in afhankelijkheid van God. En natuurlijk lukt dat niet altijd, maar het is wel mijn verlangen.”

Tekst: Leonie van Ark
Beeld: We Definitely Fotografie

Lars Gerfen - Ik zie uit naar de morgen