Eva Logo
7 december 2017

Waarom Stockholm zo'n geweldige stad is

Eva's fotograaf Nienke van Denderen ging op reis naar Stockholm en zocht voor ons de leukste plekjes uit.

Stadshuset

Een van de meest bijzondere gebouwen van Stockholm is toch wel het prachtige stadhuis. Deze Scandinavische hotspot doet een beetje Italiaans aan. Niet heel gek ook, aangezien de architect Ragner Östberg zich heeft laten inspireren door de Italiaanse architectuur. Je kunt een entreekaartje kopen en de toren beklimmen zodat je word verrast door een adembenemend uitzicht. Je kunt er ook voor kiezen om door het binnenplein en de prachtige tuin te wandelen. Geheel kosteloos want dit is openbaar terrein. Ook leuk: vanaf de tuin heb je mooi uitzicht op het water.

Kade

Omdat Stockholm uit 14 eilanden bestaat, zijn er meerdere kades. Een populaire plek onder de locals om in de zomer te vertoeven, een goed boek te lezen of de rust op te zoeken.

Eilandhoppen per boot

Een ideale manier om de veelzijdigheid van Stockholm te verkennen, is per boot. Verschillende tourboten varen door het stadscentrum. Er zijn meerdere touropties, zoals de early Good Morning Stockholm Tour, de Under the Bridges of Stockholm Tour, een historische Canal Tour en de Royal Canal Tour. De tours duren tussen de vijftig minuten en de tweeënhalf uur.

Granit

Toch wel een persoonlijke favoriet is de winkel Granit. In deze Scandinavische keten kun je je hart ophalen als je gek bent op natuurlijke materialen. Leuke prularia van kraft, hout, beton, papier en ijzer gemaakt. Voor de liefhebbers van Zweeds design.

Gratis stadswandeling door Stockholm

Bijna elke dag kun je deelnemen aan gratis stadswandelingen. Georganiseerd door Stockholm Touristcentre. Een local neemt je mee op sleeptouw en laat je alle hotspots van Stockholm zien. Daarnaast krijg je leuke feitjes over Stockholm te horen, waardoor de wandeling nog leuker wordt.

Nog meer leuks over Stockholm lezen? In Eva 10 staat een mooi fotoreportage. Een gratis proefnummer van Eva bestellen kan hier

Tekst: Nienke van Denderen
Foto's: Jeannine Rijsdijk