Eva Logo
11 december 2017 in Eva's goede doel

Wat ik leerde van mijn hond

Hoe je van een hond kunt leren hoe God jouw identiteit verandert: Missy Christie, directeur van de Colombiaanse organisatie Conviventia, vertelt erover. Bekijk de inspirerende video!

Missy Christie: “Je kunt eindeloos nadenken over gaven en roeping. Maar ik ben in mijn leven één ding gaan begrijpen en dat is heel simpel: wanneer je met iets geconfronteerd wordt, wil God dat je iets doet. Dat gaat van iets heel kleins, naar urgente en grotere zaken. Als je ziet dat er een barst in een schilderijlijst zit, maak ‘m. Als je ziet dat iemand pijn heeft, doe er iets aan. Wat heb je te bieden? Heb je een woord van troost? Deel het. Waar je ook bent, in jouw kleine cirkel, met wat de Heer op jouw pad brengt. Zo ontdek je de geweldige dingen die God door jou heen wil doen en de vaardigheden en talenten die Hij jou heeft gegeven. Laat je niet beperken door je omstandigheden, maar vertrouw dat God op je weg brengt wat nodig is. In de Bijbel staat dat als je trouw bent in de kleine dingen, je dat in alles bent. Antwoord gewoon op wat je tegenkomt.”

'God heeft jou een gevoelig hart gegeven'

Totdat haar vader ernstig ziek werd, had Missy Christie nooit gedacht dat ze directeur van een ontwikkelingsorganisatie zou worden. “Die ene nacht in 1994 vergeet ik nooit meer. Mijn vader, die Conviventia heeft opgericht, lag op sterven. Hij riep mij en mijn drie oudere zussen beurtelings in zijn kamer. Toen ik aan de beurt was, stroomden de tranen over mijn wangen. ‘Vader, vergeef me dat ik zo zwak ben,’ hakkelde ik. Hij keek me doordringend aan: ‘Missy, de Heer heeft jou een gevoelig hart gegeven met een doel. Als je de uitdaging aangaat om Jezus te volgen, geeft Hij je de kans om de harten van velen aan te raken.’ Op dat moment, waarop ik mijn vader aan het verliezen was en worstelde met mijn pijn en frustratie, bevestigde God mijn gevoelige hart en liet Hij zien hoe Hij het wilde gebruiken.”  

Lees hier meer over Eva's goede doel in Colombia.