Eva Logo
22 januari 2018 in Uit & thuis

Geweldige stedentrips waar je niet voor hoeft te vliegen

Zin om er even tussenuit te gaan in deze saaie wintermaanden, maar vind je een vliegtrip te belastend voor het milieu? Geen nood. Wij zochten speciaal voor jou 4 stedentrips uit waarvoor je niet hoeft te vliegen, maar die toch even anders-dan-anders zijn!

Kopenhagen

Kopenhagen is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een stedentrip, maar wat is dit een mooie stad! De stad is kleurrijk en staat vol met mooie gebouwen en fijne cafés en winkels. Met lekker weer drink je een koud drankje op het terras, maar ook in de rest van het jaar kun je heerlijk wandelen langs de lange winkelstraten of fiets je door de prachtige wijken. 

Vervoer: Met de trein ben je in zo'n 10 uur in hartje Kopenhagen. Het duurt even, maar dan heb je wel het ultieme reisgevoel! 

Tips: Kijk eens naar deze tips voor de beste budget-uitjes of lees dit artikel over alle dingen die je moet weten voor een stedentrip naar Kopenhagen.

Keulen

Heb jij al ontdekt dat onze buurlanden prachtige steden hebben? Met de grote Dom als middelpunt van de stad is Keulen éen van deze pareltjes. Ook in Keulen kun je heerlijk wandelen of een terrasje pakken aan de Rijn. Ook zijn er speciale fietsroutes die je langs alle highlights van de stad leiden.

Vervoer: Na een korte 2,5 uur in de trein ben jij op je bestemming. Kaartjes koop je snel en makkelijk hier :)

Tips: Als je op een budget zit, zijn deze hostels een aanrader. Kijk ook eens naar deze tips om je stedentrip een succes te maken!

Haarlem

Wie heeft gezegd dat je voor een stedentrip naar het buitenland moet? Blijf jij liever in ons koude kikkerlandje? Ga dan eens een paar dagen naar de mooie stad Haarlem! Geloof ons: er gaat een wereld voor je open. Mooie gebouwen, winkels, natuur, restaurants: het is er allemaal! Een prachtige stad om even op adem te komen.

Vervoer: De goedkoopste optie hiervoor is met de trein. Maar met de auto is natuurlijk ook een optie! Let wel even op waar je parkeert, om de kosten laag te houden.

Tips: Hier vind je de beste tips voor leuke uitjes en fijne hotels!

Londen

Kies voor een busreis of ga op een treinavontuur naar een bruisende wereldstad: Londen! Waan je in een wondere wereld van mooie musea, grote gebouwen en winkelstraten. Of je nu een cultuursnuiver, natuurlover of winkeljunkie bent: voor ieder wat wils!

Vervoer: Het lijkt ver, maar je bent eigenlijk maar 5 uur onderweg! Zorg hier dat je een goed plekje hebt in de trein.

Tips: Met deze tips zorg je ervoor dat een stedentripje naar Londen ook nog leuk is voor je portemonnee.