Icon--npo Icon--EO Icon--eva Icon--eva-slogan Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
17 februari 2018

40-dagenkalender, dag 4

En meteen drijft de Geest Jezus de woestijn in. (Markus 1:12)

Het eerste wat de Geest met Jezus doet, is hem de woestijn in drijven. De woestijn werd door in de oudheid gezien als de verblijfplaats van de demonen (zie Matteüs 12:43). Het was moedig om je daar te wagen. De woestijn is de plek van de grootste verleidingen, de plek waar je niet meer kunt weglopen voor jezelf. Jezus is in alles aan ons gelijk geworden, ook Hij stond bloot aan verleidingen.

 

Wanneer een onreine geest iemand verlaat, trekt hij door dorre oorden op zoek naar een rustplaats. (Matteüs 12:43)