Eva Logo
20 februari 2018 in Uit & thuis

5 dingen die je niet weg kan gooien (terwijl het eigenlijk wel moet)

Ontspullen. Minimaliseren. Of gewoon: opruimen. Het blijft een klus, vooral als je het type bent die eigenlijk geen afstand kan doen van haar spullen. Je kan een museum beginnen met al die oude prulletjes. Dit zijn de vijf dingen die je niet weg kan doen, terwijl je ze toch eigenlijk wel weg moet doen…

1. Alle soorten papier

Oude tijdschriften. Verjaardagskaarten van 10 jaar terug, veilig opgeborgen in een map. Dertig verschillende kladblokken die ‘nog eens van pas kunnen komen’. Oude boeken die je niet nog een keer gaat lezen, en toch veilig in je kast blijven staan.

2. Oude make-up

Die foundation van een jaar terug ruikt een beetje gek, er zijn minstens 5 nagellakpotjes die je bijna niet meer open kunt draaien of eruitzien als stroop en je hebt om en nabij 250 proefmonstertjes shampoo, parfum en oogcrème. Je make-up troepla puilt inmiddels uit.

3. Servies

Voor Kerst koop je van die toetjes in mooie glaasjes. Die zou je vast nog wel eens kunnen gebruiken (niet dus). Op je verjaardag krijg je een grappige mok, die totaal niet bij de rest van je servies past. Ook al heb je de oude borden vervangen door nieuwe, je houdt ze nog steeds veilig opgeborgen in een la. Wat als er opeens heel veel mensen komen eten? Die kans is niet erg groot.

 

4. Alles wat met je kinderen te maken heeft

Dit valt echt in de categorie ‘sentimentele waarde aan spullen hechten’. Al het oude speelgoed staat nog steeds op zolder: knuffels, barbies, treintjes, het ligt er allemaal. Ook heb je meerdere plakboeken vol tekeningen, schilderijen en knutsels. Je kan het niet over je hart verkrijgen om ze weg te gooien. Ook al zijn de kinderen al het huis uit…

5. Videobanden en cd’s

Of het nou zelfgemaakte video’s zijn die op de band staan of gewoon eeuwenoude films die je nu ook kan kijken op Netflix of Videoland, ze staan allemaal te verstoffen in een doos. Ook je cd’s en zelfs lp’s van vroeger bewaar je nog. Je kunt nu alles natuurlijk gewoon streamen op Spotify (volg ons dan gelijk even ;)). Toch kan je ook van deze items geen afstand doen.

Benieuwd wat de voordelen van ontspullen zijn? Lees het in deze column van Annerieke Berg-de Boer.