Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Eva Logo
24 februari 2018 in Reizen

5 redenen om met ons op reis te gaan naar Colombia

In januari 2019 organiseren we samen met Woord & Daad een reis naar Colombia! Een reis die je niet wilt missen. En wel hierom.

1. Het ontmoeten van vrouwen uit een andere cultuur verrijkt je leven.

Tijdens onder andere home visits raak je met elkaar in gesprek, deel je je levensverhaal en geef je elkaar op een onverwachte manier hoop en moed. De verhalen van de vrouwen die je ontmoet zijn krachtig en vaak zo indrukwekkend, dat je ze niet snel vergeet!

2. We bezoeken maar liefst twee uiteenlopende streken in het land

We gaan zowel naar de hoofdstad Bogotá in de bergen en het tropische Cartagena in het noorden, aan de Caribische zee. Zo bekijken we Bogotá vanaf de prachtige berg Montserrate, bezoeken we de zoutkathedraal van Zipaquira (in de buurt van Bogotá) en picknicken op een eiland in de buurt van Cartagena.

3. Het programma sluit aan bij wat jij kunt.

Jouw talenten en vaardigheden zijn bepalend voor de vier projectdagen van deze reis! Denk bijvoorbeeld aan: een workshop geven. Een spelmiddag organiseren. Of een thema-ochtend organiseren voor moeders. Van tevoren krijg je van ons een vragenlijst toegestuurd, die een beeld geeft van wie jij bent. Aan de hand van de verschillende ‘bio’s’ richten we de vier projectdagen in.

4. Je wordt er blij van als je anderen tot zegen kunt zijn!

Wat dacht je ervan om een huisje dat er voorheen onverzorgd uitzag, vrolijke kleuren te geven en een gezellige inrichting? Of een activiteit te verzorgen op een school, zoals een quiz, een themagesprek of een workshop? Er is van alles mogelijk, jij kunt aangeven wat bij jou past.

5. We proeven letterlijk en figuurlijk een stukje van Colombia.

Heb je wel eens arepas gegeten? Heerlijk broodjes van mais en meel,  met allerlei verschillende vullingen. Fritanga zijn schotels die een beetje lijken op barbecue. En in Bogotá eet men vaak ajiaco, een traditionele soep waarvan je hier het recept vindt.

 


De reis naar Colombia is een kleinschalige reis. Wees er dus op tijd bij en meld je aan! Hier kun je meer lezen over het reisprogramma en de aanmeldingsprocedure.