Eva Logo
16 februari 2018 in Uit & thuis

5 tips voor de voorjaarsvakantie

De kinderen zitten weer een weekje thuis. Dat betekent voorjaarsvakantie! Niet alleen de kinderen gaan deze week leuke dingen doen, ook jij mag wel eens wat leuks voor jezelf plannen. Of je neemt de kinderen mee, hebben ze gelijk wat te doen.

1. MuZIEum

Het MuZIEum in Nijmegen heeft in de voorjaarsvakantie twee leuke activiteiten om te ontdekken. Maak een speciaal voelschilderij die je daarna mee mag nemen en aan je muur kan hangen. Je kan dit ook doen, om het extra moeilijk te maken voor jezelf, met een simulatiebril om te ervaren hoe het is als je slechtziend bent. Daarnaast is de Expeditie ribbelroute een manier om de stad in het voorjaarsseizoen te verkennen op een slechtziende manier. De andere zintuigen worden extra geprikkeld en met de nieuwe blaadjes aan de bomen en eerste bloemen is dat natuurlijk een fantastisch gevoel! Klik hier voor meer informatie.

 

Expeditie Ribbelroute

2. Musicals

Heerlijk om een musical te combineren met een dagje uit. Den Haag verkennen en daarna naar The Lion King gaan of een dagje Utrecht met On Your Feet als afsluiting. Soldaat van Oranje, Fiddler on the Roof en My Fair Lady worden ook nog gespeeld in deze periode. Genoeg leuke musicals om uit te kiezen dus deze voorjaarsvakantie.

3. Strand

Oké, het is nog niet echt warm weer, maar het zonnetje is de afgelopen week toch wel vaak doorgebroken. Die winterjas kan je nog wel even aanhouden, maar met de zon erbij is het heerlijk om even over het strand te lopen. Neem de kinderen mee en zorg voor een bal, dan hebben zij ook de tijd van hun leven. Voor picknicken op het strand is het misschien nog een beetje te vroeg, je broodjes en plastic bekers waaien zo weg.

4. Huishoudbeurs

Dit blijft ieder jaar toch een leuk uitje. Gezellig met vriendinnen, je moeder of wie dan ook. Van 17 tot en met 25 februari kun je naar Amsterdam gaan om de Huishoudbeurs te bezoeken. Altijd fijn om jezelf te verwennen met een make-over of om te kijken naar mooie optredens. Ook is er een Eva-stand aanwezig op de Huishoudbeurs, dus zoek ons even op (hal 2, stand 2.11) en ga kijken wat voor moois er is!

5. Park

Wat is er fijner in het voorjaar dan de bloemetjes die opkomen, de blaadjes aan de bomen en allerlei dieren die weer uit hun winterslaap komen? De voorjaarsvakantie is dus het perfecte moment om een park te bezoeken. Zoek een bij je in de buurt of ga bijvoorbeeld naar het Nationale Park De Hoge Veluwe. Erg veel natuur om doorheen te wandelen en te ontdekken en het Kröller-Müller museum ligt er middenin. Erg tof om te combineren!