Eva Logo
12 februari 2018 in Liefde & Relatie

Column Sytze: Gebroken dagen

Sytze (onze collega van Radio 5) is eind 2017 vader geworden. Op onze website deelt hij zijn belevenissen. "Nooit geweten dat je gewoon direct na het avondeten naar bed kunt gaan."

Wist je dat je ’s nachts rond drie uur heel goed woorden kan leggen in Wordfeud, die app die gebaseerd is op Scrabble? Ik wist dat eerst ook niet, omdat ik dan altijd sliep. Maar de laatste maanden heb ik dit dus ontdekt. Ik wist ook niet dat je als volwassene heel goed kan zonder alle activiteiten na acht uur ’s avonds. En dat je gewoon na het avondeten direct naar bed kunt gaan.
Ik was altijd best een avondmens: films kijken, gezellig afspreken met vrienden of lekker sporten. Maar tegenwoordig is het een zeldzaamheid als Anneclaire en ik het Achtuurjournaal halen. Het voordeel is dan wel weer dat ik bijna elke ochtend voor de files uit naar de EO rijd. Want ja, als je dan toch wakker bent…

Ik dacht altijd dat gebroken nachten betekende dat je niet zoveel sliep, maar dat is het probleem helemaal niet. Ik maak net zoveel uren slaap als voor de geboorte van Noah, alleen het zijn elke keer maar een paar uurtjes achter elkaar. Dat maakt het dus pittig. Het liefst zou ik ook gebroken werkdagen hebben: een paar uur werken en dan even slapen, een paar uur werken en dan even slapen. Maar om nou onder mijn bureau te gaan liggen, gaat me weer wat te ver. Gewoon maar hopen dat ‘ie snel begrijpt wat doorslapen is.

Hoe oud was jouw kleine toen hij/zij doorsliep en heb je een tip voor Noah of mij?