Eva Logo
11 februari 2018

De zondag: de dag waarop we niet vasten

Tijdens de veertigdagentijd vasten we zes dagen per week. Alleen op zondag niet.

De veertigdagentijd is een periode waarin we ons bezinnen en stilstaan bij het lijden en sterven van Jezus en zijn naderende opstanding. Gedurende 40 dagen nemen we op onze eigen manier de tijd om hierbij stil te staan, bijvoorbeeld door minder te eten, af te zien van social media en/of meer tijd doorbrengen met God in de stilte.

Hoewel er zesenveertig dagen verlopen tussen Aswoensdag en Pasen (einde van de vastentijd), is het de traditie om op zondag niet te vasten. De zondag is op zich al een dag van rust en ontmoeting met God. 

Wil je meer lezen over de betekenis van vasten en over de veertigdagentijd? In dit dossier lees je alles over verschillende vormen van vasten en worden ook tips gegeven. We wensen je een heel fijne en gezegende zondag toe!