Eva Logo
20 februari 2018 in Uit & thuis

In deze 5 tiny houses willen wij wonen!

Tiny houses: alles wat je nodig hebt, maar dan op 20 vierkante meter. Ze zijn in Nederland tegenwoordig zelfs zo populair dat er een eigen makelaarswebsite voor is: TinyFindy. Om het jullie even gemakkelijk te maken zetten wij alvast de vijf leukste exemplaren op een rij.

Marjolein in het klein

Dit leuke huisje van 20m2 staat in Alkmaar. Het is volledig zelfvoorzienend en bio-based. Bewoner is Marjolein, samen met haar kat Hella. In haar blog Marjolein in het klein vertelt zij alles over het wonen in zo’n tiny house. Op zaterdag 3 maart houdt ze haar eerste open-huismiddag van 2018. Dus mocht je dit huisje graag persoonlijk wil komen bewonderen, dan ben je welkom tussen 13:00 en 16:00 uur.  

Tiny home timbercraft

Dit superschattige huisje van nog geen 14 m2 staat in Alabama, in Amerika. De makers zijn professionele tiny house-bouwers van Timbercraft en staan helemaal achter de beweging. Ze moedigen mensen aan om minimalistisch en duurzaam te leven. 

Tiny TIM

Bij de huisjes van Tiny TIM gaat het allemaal om duurzaam leven. Tiny TIM is helemaal onafhankelijk en zelfvoorzienend. Dit door het gebruik van onder andere zonnepanelen, watertanks, een waterzuiveringsinstallatie en een persoonlijke windmolen.

Heijmans ONE

Heijmans wil met zijn Heijmans ONE woningen maatschappelijke problemen in Nederland aanpakken: allereerst de leegstaande gebieden en het tekort aan tijdelijke huurhuizen. En ten tweede de vraag naar huurhuizen van de hogeropgeleiden tussen de 25 en 35 jaar. Zij verdienen te veel om in aanmerking te komen voor sociale huur, maar te weinig voor vrijesectorhuur. Deze huisjes zijn binnen een dag gebouwd en kunnen overal worden neergezet, want ze zijn zelfvoorzienend.

Het Waterland-huisje

Ben jij na het zien van al deze huisjes wel heel benieuwd hoe het is om in zo’n huisje te wonen? Maar je bent nog niet helemaal klaar om je eigen tiny house te kopen? Dan is dit superleuke blauwe huisje iets voor jou. Het Waterland- huisje (Eindhoven) is namelijk een Bed & Breakfast! Voor 75 euro kan je met z’n tweetjes een nachtje verblijven in dit leuke blauwe ding.