Eva Logo
1 februari 2019 in Liefde & Relatie

MarriageWeek: tegen hobbels in je huwelijk

De MarriageWeek, die traditioneel begin februari wordt georganiseerd, is een mooi moment voor jou en je partner, om hobbels in je huwelijk tegen te gaan (kijk op www.loveup.nl). Als voorproefje verzamelden wij alvast wat nuttige tips om je huwelijk een boost te geven.

Tip 1: Plan een date

Cliché! Maar serieus, wanneer hebben jullie voor het laatst een echte date gehad? De tijd voor elkaar nemen, daar word je alleen maar gelukkiger van. Hak de knoop door en plan die date in je agenda. Er is vast wel iemand die op je kroost wil passen, mocht het nodig zijn.

Tip 2: Memoblokjes

Iedereen wordt blij van complimentjes, dus die kun je nooit te vaak geven! Leg twee kleuren memoblokjes in je huis en schrijf elkaar een week lang memo’s met complimentjes erop.

Tip 3: Doe de challenge

Leuk idee: een mini-challenge relatie APK. Daarbij ontvang je 8 dagen lang per mail een inspirerende tekst en opdracht om jouw relatie (opnieuw) een boost te geven. De challenge gaat 8 februari in. Via deze link lees je hier meer over. 

Tip 4: Doe eens gek

Een serieuze relatie hoeft niet zonder gekheid te zijn. Waar kunnen jullie samen om lachen? Al is het die nietszeggende kinderfilm op Netflix, doe eens gek en maak plezier! 

Tip 5: Muziek

Soms zegt muziek meer dan woorden. Aan welke muziek denk jij als je aan je geliefde denkt? Laat dat aan je partner horen! Het meest romantische is het natuurlijk als je het zelf voor je wederhelft zingt.. ;)

Tip 6: Speel een vragenspel

Praten, praten, praten. Goede communicatie is van groot belang in een gezonde relatie. Er zijn heel veel leuke manieren om de dialoog levend te houden. Stort je bijvoorbeeld op deze 36 vragen om (weer) verliefd te worden. Andere tips van ons zijn Kaarten op Tafel of Vertellis. Neem de tijd om naar elkaar te luisteren en laat je verrassen!

Tip 7: Neem een voorbeeld aan anderen

Je hoeft niet alles zelf uit te vogelen! Ken je een stel dat al lang getrouwd is? Vraag naar hun beste huwelijkstip.