Eva Logo
5 februari 2018

Minella ontmoet... Deborah Lipstadt!

Ze is de vrouw achter het verhaal van de film 'Denial', die op 15 februari wordt vertoond op Eva's Ladies Night. Ze schreef een boek over de Holocaust, maar werd ervan beschuldigd dat deze niet bestond. Vol vuur ging ze de strijd aan. En ze vecht nog steeds. Minella van Bergeijk sprak met haar.

Deborah Lipstadt, historicus, schreef een boek over de Holocaust. En werd vervolgens door David Irving beschuldigd van smaad: de Holocaust had volgens hem nooit plaatsgevonden. Met een team advocaten ging ze de strijd met hem aan. En die strijd is anno 2018 nog steeds actueel. Via deze link kun je een TED-talk bekijken waarin ze vertelt waarom. 

Op donderdagavond 15 februari vindt Eva's LadiesNight plaats, waarin de film Denial wordt vertoond. Actrice Rachel Weisz speelt de rol van Deborah. De filmavond vindt plaats in Cinemec in Ede. Voor meer informatie, kijk hier