Icon--npo Icon--EO Icon--eva Icon--eva-slogan Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
19 maart 2018

40-dagenkalender, dag 29

Zes dagen later nam Jezus Petrus, Jakobus en diens broer Johannes mee een hoge berg op, waar hij met hen alleen was. (Matteüs 17:1)

Jezus gaat met drie leerlingen een hoge berg op. Doelbewust, alsof Hij weet wat er komt. Niet lang daarna neemt Jezus dezelfde leerlingen – Petrus, Jakobus en Johannes – opnieuw mee naar een berg, de Olijfberg. De eerste berg wordt wel de ‘berg van de verheerlijking’ genoemd, de tweede zou je de ‘berg van de vernedering’ kunnen nemen. Jezus ontloopt ze geen van beide. Hij gaat zelf voorop.