Eva Logo
9 maart 2018

Chatbot Sanne: praten over zelfmoord helpt

Deze week lanceerden de EO en 113 Zelfmoordpreventie de chatbot Sanne. Via de bot kunnen mensen chatten met Sanne, een fictief personage van een meisje dat een zelfmoordpoging heeft overleefd.

Depressie en suïcidale gedachten onder jongeren zijn een groot maatschappelijk probleem. Zelfmoord is in deze groep doodsoorzaak nummer 1. De chatbot is door de EO en 113 gezamenlijk ontwikkeld om zelfmoord onder jongeren bespreekbaar te maken.

Tweestrijd
De chatbot is ontwikkeld in het kader van het documentaire-drieluik Tweestrijd dat de EO vanaf 11 april uitzendt. In dit programma worden depressieve en suïcidale jongeren gekoppeld aan jongeren met een terminale ziekte. Met Tweestrijd willen de makers en de deelnemers meer begrip creëren voor ernstige depressie en het onderwerp zelfmoord bespreekbaar maken. De chatbot Sanne is bedoeld om, los van de tv-uitzendingen, een platform te bieden voor het gesprek over zelfmoord.

Chatten met Sanne kan via eo.nl/tweestrijd   

Heb jij zelfmoordgedachten? Deel dan (anoniem) je gedachten met zelfmoordlijn 113, via telefoonnummer 0900-0113 of via hun website. Zoek hulp; er staan mensen voor je klaar.

De documentaire-drieluik Tweestrijd is te zien op woensdag 11, 18 en 25 april om 21.38 uur op NPO3. Klik hier voor de trailer en meer info