Icon--npo Icon--EO Icon--eva Icon--eva-slogan Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
18 juni 2018 in Uit & thuis

Deze podcasts wil je horen (en zo luister je ze)

De podcast is helemaal hip. Lekker onderweg naar een soort radioprogramma luisteren, maar dan over een onderwerp dat jij zelf kiest. Maar hoe gebruik je een podcast en wat is het nou eigenlijk echt?

Wat is het?

Leuk dat het zo tof is, maar wat is het? Is het hetzelfde als radio? Nee. Het lijkt er zeker veel op, maar het grote verschil is dat een podcast niet live is. Je zet de radio aan en je valt middenin een programma binnen. Een podcast kan je aanzetten wanneer je wilt, jij bepaalt wanneer je wilt luisteren.

Hoe luister je ernaar?

Sommige podcasts moet je downloaden, andere kun je vinden op YouTube: typ ‘podcast’ in de zoekbalk of klik hier voor een voorbeeld. Weer andere zijn af te spelen op iTunes: zoek dan in de bibliotheek naar ‘podcast’. Het mooie is dat je zelf een kan kiezen over een onderwerp dat jou interesseert. Zodra je een podcast gevonden hebt die je leuk vindt, kun je gaan genieten! Hier een lijstje met podcast-inspiratie.

podcast

Acht podcasts die de moeite waard zijn

Dagelijkse bijbelpodcast Eerst Dit

Een dagelijkse bijbelpodcast van EO en IZB via WhatsApp voor thuis of onderweg. Elke dag 7 minuten bijbellezing en overdenking. Luisteren helpt je om in je drukke leven te groeien in geloof in God en het volgen van Jezus.

De Hanna-podcasts van Eva

In de aanloop naar Eva's Kloosterretraite van 9 en 10 juni kon je vijf dagen lang podcasts beluisteren waarin je samen met Hanna op zoek gaat naar God in de stilte. De podcasts zijn nog steeds te beluisteren en volop actueel :-). 


Minella meets...

De gesprekken die Minella maandelijks met bijzondere gasten heeft, zijn nu ook als podcast te beluisteren!

 

Bidden onderweg

Bidden onderweg is gemaakt door Platform voor spiritualiteit van de jezuïeten in de Lage Landen. Een combinatie van muziek, enkele verzen uit de Bijbelteksten van de dag en vraagjes om de link te maken met je gewone leven. Duur: 12 minuten per aflevering.
 

VOM-radio

Op deze podcast wordt elke keer een interview gedaan met een vervolgde christen. Er wordt verteld over Gods werk en Zijn zorg tijdens moeilijke tijden. Duur: 25 minuten per aflevering.
 

Making Oprah

Een Engelstalige podcast over de carrière van de moeder aller tv-presentatrices. Oprah Winfrey en betrokkenen vertellen het behind-the-scenes verhaal over haar iconische talkshow. Wie heeft het niet gevolgd? Duur: 60 tot 65 minuten per aflevering.
 

Nieuwe Testament

Zoek je een manier om meer van de Bijbel in je dagelijks leven te ontdekken? Stichting Nederland Gered heeft het hele Nieuwe Testament opgenomen voor jou om naar te luisteren. Duur: ongeveer 1,5 uur tot 3 uur per hoofdstuk.
 

Lekker samen kletsen

Deze podcast is een initiatief van ‘Lekker Samen Klooien’. Zij willen ervoor zorgen dat meer mensen, kinderen maar zeker ook volwassenen, lekker samen dingen maken. Een creatieve podcast, over van alles in de creatieve wereld. Duur: 25 tot 35 minuten per aflevering.

 

Waar en wanneer luister je een podcast?

Oké, je hebt een leuke podcast gevonden. Hoe nu verder? De podcast is heel fijn voor onderweg; op de fiets, in de auto of in de trein. Je kan ook naar een podcast luisteren als je het huis schoonmaakt of creatief bezig bent. Tijdens het sporten is het ook lekker om naar een podcast te luisteren! Op de momenten dat je normaal de radio aanzet, zou je nu eens een podcast aan kunnen zetten.

 

Podcasts van de EO

En luister ook naar deze podcasts van de EO