Eva Logo
Elly Zuiderveld
28 maart 2018 in Uit & thuis

Elly Zuiderveld: 'Ik ben niet altijd vrolijk'

Elly Zuiderveld is door middel van haar liederen als een moeder voor vele generaties. Minella sprak met haar over Maria, haar liederen en een moeilijke periode in haar leven. Bekijk hier de video en beluister de podcast!

Elly Zuiderveld: ‘Mensen zien mij soms als de moeder die ze zelf niet hebben gekend. Ze dichten me eigenschappen toe als ‘lief’ en ‘warm’, denken dat ik altijd wel een antwoord heb en dat ik altijd vrolijk ben. Maar dat is niet zo.’

Elly vertelt ook hoe een tragische gebeurtenis waarna ze het lied Gebroken wit heeft geschreven: “Ik schreef een brief aan een vriendin die haar zoontje had verloren. Later is het een liedje geworden.”

Elly Zuiderveld schreef een tijdje geleden met een aantal andere vrouwen de Mariamonologen. Vroeger zag ze Maria alleen als iemand die ongehuwd zwanger was geworden door een wonder van God. Maar tegenwoordig ziet ze Maria meer als de moeder van Jezus, die met een angstig hart haar kind heeft zien opgroeien. Omdat Maria misschien wel wist: als hij een man is geworden, wordt alles anders. Elly: “Er zijn veel moeders die een kind hebben dat anders is dan de rest. Wij hebben een pleegdochter. Als ik aan haar denk, word ik emotioneel. Ik heb veel zorgen gehad over haar. Ik zou willen dat ze een betere start had gehad. Moeder zijn betekent soms lijden.”

Elly Zuiderveld

Luister het hele interview in de podcast!

Is de Soundcloud-player niet zichtbaar? Controleer je cookie-instellingen of klik hier om direct naar Soundcloud te gaan. Je kunt deze podcast ook via Spotify luisteren.


Eva-hoofdredacteur Minella van Bergeijk ontmoet in haar favoriete restaurant in haar woonplaats Houten krachtige en inspirerende vrouwen met een bijzondere positie in de samenleving. Vrouwen die zij graag wil ontmoeten. Samen hebben ze het over geloof, schoonheid en ambitie. En ook over de vrouw die in deze Eva centraal staat.

Het complete interview met Elly kan je lezen in Eva 3. Een gratis proefnummer aanvragen? Klik hier.

Wil je meer 'Minella meets...' luisteren? Minella ging in gesprek met Ine Voorham, die al ruim vijftig jaar officier is bij het Leger des Heils.