Eva Logo
29 maart 2018 in Uit & thuis

Glennis Grace: 'Als mijn zoon niet meer zou leven, wil ik ook niet meer'

Dit jaar speelde Glennis Grace de rol van Maria in the Passion. Minella sprak met haar over moederschap, verwerken van emoties en het vertolken van deze bijzondere rol. Bekijk hieronder de video!

Hoe kan je als moeder denken aan het verliezen van je kind? Elk jaar moet degene die Maria speelt in The Passion zich dat voorstellen. Glennis Grace is was jaar de vertolkster van Maria. Met Minella verdiept ze zich in de laatste uren die Maria met Jezus heeft. “Als mijn zoon niet meer zou leven, wil ik ook niet meer.”

Bekijk hier de video

Minella sprak met Glennis over hoe Maria haar kind moest loslaten. Hoe moet het zijn geweest als moeder, om te weten dat je kind zal sterven? Glennis: 'Ik ben als een leeuwin wanneer het gaat om mijn kind; ik ga voor hem door het vuur. Maar Maria kon niet eens vechten, ze kon niets veranderen aan zijn lot. Dan moet je dus loslaten, het laten gebeuren. Ik weet niet of ik dat zou kunnen.' 

Het sterven van je zoon brengt veel emotie met zich mee. Glennis geeft aan dat ze heftige emoties vaak blokt. Ze wil dan wel huilen maar de tranen komen niet. 'Ik huil niet zo snel waar anderen bij zijn. Maar ben ik alleen, dan laat ik de pijn soms keihard komen. Zo zou ik er ook mee omgaan als mijn zoon aan het kruis zou hangen.'
 


Eva-hoofdredacteur Minella van Bergeijk ontmoet krachtige en inspirerende vrouwen met een bijzondere positie in de samenleving. Vrouwen die zij graag wil ontmoeten. Samen hebben ze het over geloof, schoonheid en ambitie. En ook over de vrouw die in deze Eva centraal staat.

Het complete interview met Glennis Grace kan je lezen in Eva 3. Een gratis proefnummer aanvragen? Klik hier.

Wil je nog een andere ontmoeting zien die Minella had met een bijzondere vrouw? Kijk dan eens hier.