Eva Logo
15 maart 2018 in Opvoeding en gezin

Kinderproof recepten: 5 leuke gerechten om samen te maken!

Samen met de kinderen wat maken: superleuk natuurlijk, maar ook goed voor het ontwikkelen van hun smaak. Laat kinderen maar lekker zelf hun broodje beleggen en maak het vooral een leuke bezigheid. Hieronder zetten wij alvast 5 leuke kinderproof recepten op een rij.

Kinderproof recept 1: Dierentoast

Heel leuk en heel simpel. Je roostert een broodje (dat is toch altijd net weer anders dan een normale boterham) en smeert hier vervolgens lekker wat pindakaas of chocopasta op (of wat je zelf lekker vindt of in huis hebt). Vervolgens mogen de kinderen met stukjes banaan, plakjes aardbei en blauwe bessen een gezichtje maken op hun boterham: Een vrolijke kinderproof boterham!

Animal Toast 4 Ways

Kinderproof recept 2: Pitapizza's

Zelf pizza’s maken klinkt als veel werk. Maar als je nou ketchup gebruikt voor de tomatensaus en pitabroodjes voor de bodem, dan ben je zo klaar! Het kinderproof recept:

 

Wat heb je nodig voor 10 pitapizzaatjes

* 1 pak (volkoren) pita’s – minimaal 5 stuks

* Kant en klare tomatensaus of ketchup

* Geraspte kaas (mozzarella of jonge kaas)

* Voorgesneden groentes, naar eigen smaak

            (Denk bijvoorbeeld aan champignons, paprika, tomaatjes, olijfjes…)

* Vlees in kleine stukjes, naar eigen smaak

            (Salami, ham of stukjes kip kan ook)

* Bakplaat

* Bakpapier

* Oven (200 graden)

 

Verwarm de oven voor op 200 graden en ga in de tussentijd lekker pizza’s versieren met je kids. Snijd het pitabroodje door de helft en bedek hem met de tomatensaus. Leg er vervolgens lekker wat kaas en andere toppings op. Het is handig om van tevoren al alles in stukjes te snijden zodat de kinderen lekker zelf aan het versieren kunnen. Als alle pizzaatjes zijn versierd, leg ze dan op een bakplaat en zet ze voor 10-15 minuutjes in de oven. Dat wordt samen smullen van deze mini pitapizza’s!

 

Kinderproof recept 3: Pindakaaskoekjes met maar drie ingrediënten

Ja echt waar, maar drie ingrediënten! Alles wat je nodig hebt voor deze koekjes is 250 gram pindakaas, 200 gram suiker en 1 ei. Hoe simpel wil je het hebben? Dit recept is ook heel leuk om te maken met kinderen, want welk kind wil nou niet enorm veel pindakaas uit een pot scheppen? Meng de drie ingrediënten in een kom en rol er vervolgens balletjes van. Druk de balletjes plat met een vork en doe ze daarna voor 8 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Laat ze helemaal afkoelen en smullen maar!

3-Ingredient Peanut Butter Cookies

Kinderproof recept 4: Ei-pestotosti

Dit is ook een heerlijk recept en lekker simpel. Het is een combinatie tussen een omelet en een tosti. Je kids zullen hier zeker van smullen!

 

Wat heb je nodig voor 1 ei-pestotosti?

* Een groot ei

* 1 eetlepel pesto

* 2 plakken brood

* Geraspte kaas (mozzarella bijvoorbeeld)

* Olie voor in de pan

* Grote koekenpan

 

Je begint met het mengen van 1 ei en 1 eetlepel pesto. Dit eiermengsel gooi je vervolgens in een pan die al warm is. Verspreid het pesto-omeletmengsel in de pan en vouw vervolgens de buitenkant van de omelet naar binnen zodat het een rechthoekige vorm krijgt die past op je boterham. Leg wat van de geraspte kaas op de boterham en leg daarbovenop de omelet. Bedek met nog meer kaas en de andere boterham. Leg vervolgens de boterham terug in de pan en bak nog even op beide kanten. Je tosti is klaar als de kaas is gesmolten en de broodjes mooi goudbruin zijn.

How to make an egg pesto melt

Kinderproof recept 5: Mini Worstenbroodjes

Ten slotte nog een heerlijk simpel recept dat we natuurlijk allang kennen. De Engelsen noemen ze zo leuk: “pigs in a blanket”. Deze varkentjes in een dekentje zijn super simpel om samen met kinderen te maken. Een echt kindproof recept!

 

Wat heb je nodig?

* Een blik kleine knakworstjes (of grote, dan snijd je ze in stukjes)

* Bladerdeeg

* Maanzaadjes en/of sesamzaadjes (als decoratie)

* Geklutst ei of melk

* Bakplaat

* Oven

 

Laat de worstjes goed uitlekken en snijd ondertussen repen van het deeg. Snijd evenveel repen deeg als dat je knakworstjes hebt. Rol de worstjes in het deeg en leg ze op een bakplaat. Bestrijk ze vervolgens nog even met wat ei of melk. Daarna kan je ze bestrooien met wat maan- of sesamzaadjes. Bak de worstjes in een voorverwarmde oven van 200 graden (zie verpakking van het deeg voor de exacte temperatuur) in ongeveer 10-15 minuten tot het deeg lichtbruin en gaar is.

 


Geen zin om lang in de keuken te staan na al deze leuke kinderproof recepten? Check dan deze snelle recepten!