Eva Logo
22 maart 2018 in Hoofd & hart

Meer energie met Carin: 'Niet positief denken, maar vóelen'

De laatste aflevering van Carins vitaliteitsvlog gaat over je gevoelsleven. "Waar werd jij blij van? Dankbaar, hoopvol of trots? Beleef het opnieuw. Vóel het opnieuw."

Emoties horen bij het leven. De positieve en de negatieve. Dat maakt ons mens. Ervaar je meer positieve dan negatieve emoties, dan bouw je een ‘veerkrachtsbuffer’ op. Je zult sneller herstellen van tegenslag, negatieve emoties of stress. Wil jij je vitaler en veerkrachtiger voelen? Mijn tip voor deze week: geef sturing aan je gevoelsleven! Bouw zelf aan je buffer!

Hoe?   

Herbeleef ervaren positieve emoties. Haal een herinnering op. Kijk terug op je dag of week. Waar werd jij blij van? Dankbaar, hoopvol of trots? Beleef het opnieuw. Vóel het opnieuw. Creëer ook bewust nieuwe positieve emoties. Bij jezelf of bij een ander. Maak er werk van.

Oefening

Een eenvoudige oefening: pak je mobiel. Ga eens ‘met aandacht fotograferen’. Kijk om je heen. Zoek naar schoonheid, liefde, verwondering of sereniteit. Zie je het? Voel je het? Vang je emotie in een foto. Kun je hem altijd opnieuw beleven!