Eva Logo
29 maart 2018 in Liefde & Relatie

Podcast | Jolanda is gescheiden

"Dit staat niet goed op m'n cv." Dat grapje maakte Jolanda regelmatig toen ze midden in haar scheiding zat. Maar in werkelijkheid viel er weinig te lachen. Na vijf jaar huwelijk belandde Jolanda met haar zoon op de camping.

In Eva magazine stond het verhaal van Jolanda en hoe zij na haar scheiding tot geloof is gekomen. Radiomakers Zegert van der Linde en Martine van der Spek duiken op de praktische kant van dit verhaal, want hoe voelt het in vredesnaam om van een goed huis naar een camping te gaan? En wat doet het met je zelfbeeld? Geloof je überhaupt nog in de liefde? In de podcast Het Kan Je Buurman Zijn komen deze vragen voorbij.

“Ik had echt het gevoel dat ik gefaald heb. En dat gevoel heb ik eigenlijk nog steeds.” Jolanda heeft het zichtbaar moeilijk als ze uitlegt dat ze dit gevoel vooral naar haar zoon toe heeft. “We hebben altijd ons best gedaan om ons kind niet mee te nemen in onze relatieproblemen. En daarom hebben we in zijn beleving één ruzie gehad en gingen we daarna scheiden. Daar zit wel een soort trauma en dat is heel heftig. Als ik boos op hem ben, denkt hij ‘mama wil mij niet meer’. Maar dat is natuurlijk niet waar.”

Samen met haar zoon vertrok ze naar de camping. “Toen besefte ik dat ik er alleen voor stond. Ik moest in de sneeuw, wind en regen op m’n slippertjes naar het toiletgebouw om mijn kind onder de douche te doen. Toen heb ik bijna staan huilen. Is dit het nou allemaal waard, dacht ik dan.”

Beluister hier Jolanda’s complete verhaal:

De podcast is ook te beluisteren in de podcast-app.