Eva Logo
4 maart 2018 in Christelijke muziek

Stephanie Bergman zingt 'Abide with me'

'Abide with me'. Een prachtig lied dat we in het Nederlands ook wel kennen als 'Blijf bij mij, Heer'. Zangeres Stephanie Bergman zingt het prachtige lied speciaal voor de vastentijd.

Over Stephanie Bergman

Wie ben jij? 
Ik ben Stephanie Bergman, getrouwd met Reint, moeder van vier kids. Zangeres die graag mensen wil raken met mooie, pure liedjes. Een blij en dankbaar mens, die veel van Jezus houdt en een bewogen hart heeft voor het ongeboren leven. Deze maand de 'Eva van de maand' :-). 

Wat betekent dit lied voor jou? 
 'Abide with me' is een mooie oude hymne, geschreven door Henry Francis Lyte toen hij met tuberculose op zijn sterfbed lag. Ik vind het bijzonder dat hij in deze moeilijke tijd zijn toevlucht zocht bij God. Het lied is een groot getuigenis en spreekt van vertrouwen in God die helpt; in mooie maar ook in moeilijke tijden. De God die er is en die er zal zijn! In life & in death. 

Hoe vul jij de vastentijd in?
Deze veertigdagentijd is voor mij een tijd van bezinning en gebed, waarin ik bewust bezig ben met de betekenis van het kruis en het offer van genade. Hierbij heb ik veel steun aan een leesplan via een Bijbel app. Een overdenking en bijbeltekst voor elke dag, waardoor je hart wordt voorbereid op Pasen. 


Een uitgebreid interview met Stephanie lees je in de Eva van deze maand.

Gratis proefnummer aanvragen? Dat kan hier.