Eva Logo
7 maart 2018 in Uit & thuis

Swingende senioren waar je naar moet luisteren

Ze zijn de zestig al gepasseerd, maar ze maken nog steeds fantastische muziek die van toepassing is in ons leven. Hier een fijn lijstje om “oh ja, die was ik vergeten!” bij te roepen.

Michael W. Smith

De kans dat je Michael bent vergeten is klein: met zijn 61 jaar is hij nog steeds een van de grootste gospelartiesten van dit moment. Michael was in zijn jongere jaren verslaafd aan alcohol en drugs. Hij is uiteindelijk afgekickt en toen nam hij het geloof (weer) aan. Hij besloot zijn leven toe te wijden aan Jezus en begon met het maken van muziek. Zijn bekendste nummers zijn ‘I Surrender All’ ‘Amazing Grace’ en ‘Mighty To Save’.

Michael W. Smith "Mighty To Save" [A New Hallelujah]

Don Francisco

Don Francisco is geboren op 28 februari 1946. Hij is dus al 72 jaar! Hij heeft naar eigen zeggen eens een bovennatuurlijke ervaring gehad, waarna hij zijn leven aan het geloof wilde wijden. Zo is hij begonnen met zijn christelijke muziekcarrière. Bekende nummers van hem zijn ‘I Don’t Care Where You’ve Been Sleeping’, ‘Give Your Heart A Home’ en ‘He’s Alive’.

Don Francisco - He's Alive (Live)

Geoff Bullock

Deze man is 62 jaar oud, geboren op 6 november 1955. Geoff Bullock komt uit Australië. Hij werd een toegewijde christen op 23-jarige leeftijd. Geoff heeft meer dan 20 albums opgenomen en zelfs twee boeken geschreven. Bekende nummers van hem zijn ‘This Kingdom’, ‘Just Let Me Say’ en ‘The Power Of Your Love’.

The Power of Your Love by Geoff Bullock

Bill Gaither

De oudste uit het rijtje. William J. Gaither, oftewel Bill Gaither, is geboren op 28 maart 1936 in Indiana. Hij wordt dus bijna 82 jaar! William zong samen met zijn broer en zus in The Bill Gaither Trio en de Gaither Vocal Band. Samen met zijn vrouw Gloria heeft hij veel nummers geschreven, zoals ‘The Longer I Serve Him’ ‘Because He Lives’ en ‘He Touched Me’.

Gaither Vocal Band - He Touched Me [Live]

Dallas Holm

Dallas Holm is geboren op 5 november 1948, wat hem 69 jaar oud maakt. Hij heeft een opleiding aan de Bijbelschool gedaan en is jeugdpastoor geworden. Met zijn nummer ‘Against the wind’ is hij zelfs eens genomineerd voor een Grammy. Andere bekende nummers van hem zijn: ‘I Saw The Lord’ en ‘Rise Again’.

RISE AGAIN - DALLAS HOLM

Russ Taff

Russ Taff is 64 jaar, hij is geboren op 11 november 1953. Russ heeft in een heleboel verschillende muziekgenres gezongen, zoals pop rock, country en blues. Hij zat ook in de Gaither Vocal Band, samen met Bill Gaither. Zijn bekendste nummers zijn ‘We Will Stand’, ‘When He Set Me Free’ en ‘Praise The Lord’.

Russ Taff - Praise the Lord [Live]