Eva Logo
nieuwe kerk
3 april 2019 in Video

Van tent op een grasveld naar een nieuwe kerk!

Na 23 jaar is het zo ver: Paul en Irma hebben een kerkgebouw gekocht. Wat begon in een gehuurde tent, groeide uit tot een dynamische kerkgemeente in een Utrechtse achterstandswijk. “Als de liefde van God je raakt, verander je compleet.”

Paul en Irma kwamen als studenten in de Betonbuurt in Utrecht te wonen. “Het is nou niet een wijk waar je direct met je vier kinderen gaat wonen.” Hun nieuwe huis is smerig en gammel. Maar juist daardoor: “We wisten gewoon vanuit God: dit is het.”

Door vriendelijk te zijn, een praatje te maken met de buurtbewoners en mensen te helpen, wisten ze toch het vertrouwen van velen te winnen. “Paul ging ook dingen doen met de tieners en de kinderen. Dan hou je ze toch van de straat, en leer je ze principes, wat belangrijk was voor de moeders.”

Irma: “Als de liefde van God je raakt, dan verander je compleet. Dan ben je niet meer op jezelf gericht en je eigen kleine wereldje, maar ga je de wereld zien met de ogen van God.” Ondertussen wandelt het echtpaar door de wijk en delen ze folders uit voor de nieuwe kerk.

Het is de grote dag: de kerk wordt geopend. De zaal zit vol. Er wordt gezongen en gedanst, een hele gemeente in beweging. “Mensen zijn gewend dat we in oude kerkbanken zitten en naar een orgel luisteren. Maar hier is dat echt absoluut niet zo.”

In deze video horen we het verhaal van Paul en Irma, die 23 jaar geleden een kleine gemeente stichtten die uitgroeide tot een groot succes.

Bekijk de video hier!

Dit is een fragment uit het EO programma 'Van Harte' dat van januari tot en met mei 2018 te zien was. Het programma is gestopt, maar de programma-items krijgen een mooi plekje op de Eva website.

Zit jij ook altijd op dezelfde plek in de kerk? Lees hier wat er kan gebeuren als je eens op een andere plek gaat zitten!