Eva Logo
6 maart 2018 in Uit & thuis

Voorjaarsschoonmaak? Wij beginnen alvast!

Ruik jij de lente ook al? Dat kan maar één ding betekenen: de grote schoonmaak komt eraan! Je kunt nu al wat voorwerk doen door wat kleine dingetjes aan te pakken (die misschien stiekem al veel eerder gebeurd hadden moeten zijn ;-) ). De redactie van Eva helpt je graag en testte daarom al verschillende schoonmaaktips voor je uit.

Waterkoker ontkalken met citroensap

Getest door: Sanne (redactiestagiaire)

voorjaarsschoonmaak_waterkoker_Sanne_1

Voor

voorjaarsschoonmaak waterkoker Sanne 2

Na

“Een voorjaarsschoonmaak was bij mijn waterkoker hard nodig. Ik heb zo’n flesje citroensap gehaald bij de supermarkt en toen heb ik het halve flesje ongeveer leeggespoten in de waterkoker. Het verhittingselement stond bijna onder in al het citroensap. Toen heb ik de rest van de waterkoker gevuld met water uit de kraan, tot hij maximaal vol zat. De waterkoker aangezet, water laten koken en leeggegooid. Weer water erin gedaan tot hij maximaal vol zat, aangezet, laten koken en leeggegooid. Daarna heb ik de waterkoker even afgewassen.

Bijna alle kalk was al verdwenen na de eerste keer koken met citroensap. Op de website die de tip omschreef stond dat je nog een tweede keer kon koken met citroensap om echt alles weg te halen. Ik vond het echter wel prima, aangezien bijna alles weg was. Er zit geen prut meer in de waterkoker en hij ziet er fris en schoon uit, dus ik heb daarna gelijk genoten van een kopje thee.”

 

Stofzuiger opfrissen met waspoeder

Getest door: Marlies (crossmediaal redacteur)

voorjaarsschoonmaak Marlies Biotex

“Ik hoorde dat je de muffe geur uit je stofzuiger weg kunt krijgen door wat waspoeder op te zuigen voordat je je huis gaat stofzuigen. En zowaar, het werkt! Ik had in de badkamer nog een pak Biotex staan. Daarvan heb ik een klein hoopje op de grond laten vallen en het opgezogen. Het is iets te optimistisch om te zeggen dat de frisse geur zich door het hele huis verspreidde, maar de stofzuiger ruikt inderdaad niet muf meer!”

Magnetron reinigen met water en azijn

Getest door: Hedi (crossmediaal redacteur)

voorjaarsschoonmaak magnetron Hedi

Voor

voorjaarsschoonmaak magnetron Hedi

Na

“Ik stortte me op het duurzaam schoonmaken van mijn magnetron, want ik deel mijn magnetron met mijn huisgenoten en daar wordt hij heel vies van. Ik heb een schaaltje water gepakt met een scheut azijn erin. Het schaaltje heb ik in het midden van de magnetron gezet en de magnetron heb ik vijf minuten laten draaien. Daarna heb ik hem vanbinnen met een vochtige vaatdoek gepoetst. Ik kon veel vuil wegkrijgen, maar een ‘echte’ ontvetter werkt beter!”

 

Het voorjaar zorgt ook al gauw voor een snotneus en een griepje. Gelukkig hebben wij tips om een griepepidemie te doorstaan.