Eva Logo
24 april 2018 in Uit & thuis

9 city-tips voor als je in Groningen bent

Op vrijdag 27 april 2018 zullen koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun familie aanwezig zijn bij de viering van Koningsdag in Groningen. Ben jij van plan om je Koningsdag daar ook te vieren? Mariël de Vos, die zelf in Groningen woont, vertelde in 2016 over haar stad en heeft 9 locaties waar je zeker even langs moet!

1. Riemer boekhandel

Riemer boekhandel is een zaak voor jong en oud. Het is een boekhandel met een grote partij christelijke boeken, maar Riemer verkoopt ook andere lectuur en hebbedingen. Ook organiseren ze spelletjesavonden en het toilet is er fantastisch. Mijn man is er kind aan huis! 

2. Novo café

Als ik in mijn wijk een overleg heb, doe ik dat graag in het Novo café. Het is een café in de Vensterschool. Je vindt er ook de bieb, het zwembad, de school en het consultatiebureau. In het café word je bediend door vriendelijke mensen met een beperking.

3. Toet het toetjesparadijs

Waar ik ook graag een kop koffie drink is Toet het toetjesparadijs. Zoals de naam al zegt, een toetjesparadijs! Hier kan je heerlijke zelfgemaakte taart eten. Een paar vrolijke vrouwen runnen de tent, die heel huiselijk voelt.

4. Nazar

In Groningen heb je veel toko’s en oosterse winkeltjes. Nazar is de grootste supermarkt met ook een halal-slagerij. Als mijn moslimvriendinnen komen eten, haal ik hier meestal mijn vlees. 

5. Zondag

Een kindvriendelijke plek om iets te drinken of te lunchen is Zondag in het Noorderplantsoen. Het bevindt zich middenin het park. Hier kom ik graag met andere moeders met kinderen. Het is prijzig, maar wat wil je met zo’n mooie locatie! 

6. Prinsentuin

Een ander, prachtig stukje groen in Groningen is de Prinsentuin. Een verborgen tuin, midden in de stad. Op zomerse dagen is de theetuin open. Zelfs als het druk is in de stad, is het hier vaak een oase van rust. 

7. Toy Toy

Toy Toy is een winkel met veel nostalgisch speelgoed waar je mooie cadeautjes kunt kopen. Soms koop ik hier iets, maar ik vind het sowieso leuk om er even doorheen te lopen.

8. Stadsakker

Hier niet ver vandaan is de StadsakkerEen winkel waar ze spullen verkopen voor je tuin of balkonbak. Voor mijn moestuin heb ik hier biologische zaden gekocht, en zaden van vergeten groenten. 

9. Diezijner

Om eerlijk te zijn ben ik nog maar eenmaal bij kledingwinkel Diezijner geweest, maar ik ben toen zo goed geslaagd, dat ik ’m graag wil tippen. Na mijn vorige zwangerschap duurde het lang voordat ik mijn oude figuur weer terug had.  Daarnaast heb ik niet veel tijd om wat te kopen. Vaak kocht ik iets waar ik matig tevreden over was. Via via hoorde ik van deze winkel waar ze bovendien verantwoorde merken verkopen. Toen ik eenmaal over de drempel was dacht ik: ‘Aah, hier kopen al die vrouwen dus die leuke rokjes en jurken!’ 


Als je plannen hebt om een dagje naar Leeuwarden te gaan, klik dan hier voor de leukste city-tips.