Eva Logo
bad calorieverbruik
5 april 2018 in Lijf & leven

Calorieën verbranden door... in bad te gaan!

Heb je een hekel aan wandelen maar wil je wel graag je calorieën kwijtraken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onderzoek wijst namelijk uit dat badderen even goed voor je gezondheid is als een stevige wandeling.

Daar kwamen wetenschappers aan de Universiteit van Longborough achter. Zij deden een onderzoek onder veertien mannen. Hoe hebben ze dat nu kunnen meten? Dat ging als volgt: de mannen moesten een uur lang fietsen en ook een uur lang in een bad liggen met water van 40 graden Celsius.

Hoewel de mannen bij het fietsen de meeste calorieën hadden verbrand, bleek het badderen ook niet tevergeefs te zijn. Daarmee verbrandden de mannen namelijk zo’n 130 calorieën, en dat is net zoveel verbruik als tijdens een wandeling van een half uur. Dit komt doordat de lichaamstemperatuur verhoogd werd door het lekker warme badwater.

Ideaal toch? Naast het verbranden van calorieën werkt een warm bad ook tegen ontstekingen. Dus waar wacht je nog op? Gooi die bruisbal erin, pak desnoods een wijntje erbij en relax!

Bron: Fox News

De uitkomsten van een ander interessant onderzoek vind je hier.