Eva Logo
20 april 2018 in Getuigenissen

Deze vrouwen haalden wat positiefs uit hun ziekte

Kun je iets positiefs halen uit een ziekteproces? Ja, toch wel, vertelde een aantal vrouwen ons.

‘Door de kanker leerde ik God kennen’ 

Jose: “In 2009 kreeg ik borstkanker. Ik was toen 29. Tijdens de chemo’s stuurde mijn beste vriendin me een kaart met het gedicht ‘Voetstappen in het zand.’ Vanaf dat moment zag ik steeds meer kleine tekenen van God: Hij droeg me door de moeiten heen. Ik leerde God beter kennen via Sela en de liedteksten gingen steeds meer voor me leven. Je kunt dus zeggen dat ik door de kanker God leerde kennen en dat is het mooiste cadeau dat eruit voort is gekomen!"

 

‘Nooit gedacht dat hij bij me zou blijven’

Angela: “Bijna acht jaar geleden leerde ik mijn man kennen, een maand daarna kwam ik in het ziekenhuis te liggen. Hij is bij mij gebleven in alle moeilijke momenten. Dankzij hem leerde ik God kennen. Hem had ik juist in deze moeilijke periode nodig. 

Ik had nooit gedacht dat ik nog zou herstellen van de ziekte van Lyme en dat mijn man bij me zou blijven. Deze periode heeft zowel de band met mijn man als met God heel sterk gemaakt!"

 

‘Door mijn ziekte mag ik getuigen’

Kim: “Ik merk dat ik door mijn lichamelijke beperkingen dichter bij God ben gekomen. Ook merk ik dat God mijn ziekte in veel situaties gebruikt, waardoor ik mensen kan bemoedigen en op mijn manier een luisterend oor kan bieden.
Vijf maanden geleden ben ik verhuisd naar de ‘bible belt’. Daar heb ik eindelijk een fijne gemeente gevonden waar niet gekeken wordt naar mijn rolstoel en beperking, maar naar mij als persoon. In gesprekken wilden veel mensen eerst niet hun eigen zorgen met mij delen, omdat ze het idee hadden dat mijn zorgen veel erger zijn dan die van hen. Daarop mag ik gelukkig zeggen dat iedereen zijn eigen zorgen heeft en daar ook de ruimte voor moet hebben. Ik ben blij dat God mij gebruikt om deze mensen de ruimte te geven om hun zorgen te delen. Ook al weet ik dat het niet Zijn wil is dat ik ziek ben en veel pijn heb, ik zou echt niet gezond willen zijn als ik daarmee een leven zou hebben zonder de Heer. Hoewel er al vaak voor genezing is gebeden, ervaar ik steeds meer dat God mij en mijn ziekte wil gebruiken om van Hem te getuigen."


Ook Marjan haalde positiviteit uit haar beperking en deelde haar verhaal met ons.