Eva Logo
16 april 2018 in Opvoeding en gezin

Emma's (15) ouders zijn gescheiden

De scheiding van haar ouders levert fikse onrust op voor Emma, en dat kan ze er nou net niet bij hebben want ze staat op het punt om Nederlands kampioen schieten te worden. In de aflevering 'Buitenstebinnen' van de serie Mensjesrechten zet Emma in haar dagboek haar gevoelens op een rijtje en dat levert een verrassend inzicht op.

Emma’s ouders zijn net gescheiden en ze doet er alles aan om hen te pleasen. Maar alle ruzies en veranderingen maken haar onrustig. En dat terwijl ze hard moet trainen voor het NK schieten, waar ze kampioen hoopt te worden.

Het lukt Emma maar niet om zich goed te focussen. Ze moet wennen aan het leven tussen twee huizen en dan komt haar vader ook nog met een nieuwe vriendin op de proppen. Ze doet haar best om alle veranderingen bij te houden, maar als het na een paar weken alweer uit is, barst bij haar de bom. Nu is Emma er klaar mee. Het is tijd om aan zichzelf te denken. En dat levert een mooi inzicht op.

In een audiodagboek bespiegelt Emma (15) alle gedachten en gevoelens die ze heeft. Daarmee neemt ze de kijker mee in de ziel van een pubermeisje met gescheiden ouders.

Meer over Mensjesrechten

Mensjesrechten is een jeugddocumentaireserie van de EO, die kinderrechten een gezicht geeft. De serie bestaat uit korte films van ongeveer 15 minuten, met ontwapenende verhalen van kinderen en tieners van over de hele wereld. De films laten zien hoe zij omgaan met kleine en grote uitdagingen. De hoofdpersonen vertellen hun eigen verhaal. Zo kunnen zij anderen inspireren of een hart onder de riem steken.

De aflevering over Emma is op 22 april 2018 om 19.25 uur op Zapp NPO 3. 

Ga naar mensjesrechten.nl voor trailers en meer info.