Eva Logo
5 april 2018 in Opvoeding en gezin

Het leuke van een leeg nest

En toen was het stil. Het jongste kind is het huis uit. Voor veel moeders reden om bij de pakken neer te gaan zitten, maar het kan ook anders! Bekijk hier 5 leuke dingen aan een leeg nest.

#1: De bank is helemaal van jou

Er is niemand die in jouw woonkamer gebruik maakt van jouw televisie. Je hoeft geen rekening te houden met wie er thuis eet en wat je dan moet koken. Neem het ervan.

#2: Eindelijk tijd voor je partner!

Je ziet vaak dat partners relatieproblemen krijgen, wanneer de kinderen uit huis zijn. Ze zijn niet meer gewend samen alleen te zijn. Maar bekijk het eens positief: ga weer eens lekker daten! Net als in het begin van jullie relatie. Samen naar de film, uiteten, op vakantie. Je hoeft toch geen rekening meer te houden met de kinderen. ;)

#3: Extra ruimte!

Misschien is al die ruimte eerst beangstigend, maar denk eens aan de mogelijkheden! De kamer van je kind heeft zo veel potentie. Maak er een kantoor van, een fitnessruimte, een inloopkast. De mogelijkheden zijn oneindig.

#4: Oh, how the tables have turned…

Nu de kinderen op zichzelf zijn kan jij heerlijk bij hen op bezoek en je compleet in de watten laten leggen. Waar jij eerst zorgde voor alles wat zij nodig hadden, mag jij nu lekker onderuitzakken en genieten van gratis eten (en vooral niet helpen met de afwas…:P ).

#5: Eens mama, altijd mama!

Tenslotte; wees maar niet bang! Jij zal altijd hun mama blijven. Bij elke vraag die ze hebben over het huishouden, koken of de was doen komen ze naar jou. Wanneer alles mis gaat, ben jij daar om te helpen. Moeder ben je voor het leven.


Gaan jouw kinderen nog lang niet het huis uit? Klik dan hier voor leuke recepten die je samen kan maken!