Eva Logo
4 april 2018 in Liefde & Relatie

Laurene trouwde binnen 6 maanden met de man van haar leven

Op haar 26e verbreekt de Zuid-Afrikaanse Laurene Bonsink haar relatie met een drugsverslaafde man, wat haar dichter tot God brengt. Ze smeekt tot Hem of Hij de juiste man op haar pad wil brengen. En dan ontmoet ze de Nederlandse Wiebbe.

“Samen met mijn collega’s vertrok ik voor een tijdje naar de Zuid-Afrikaanse stad Durban om een training te volgen. Hier ontmoette ik in een Bed & Breakfast de Nederlandse Wiebbe. Hij was op zakenreis. De B&B waar ik verbleef, werd gerund door een christelijk echtpaar. Zij wilden Wiebbe die avond mee uit nemen, maar omdat zijn werk uitliep, vroegen ze of wij Wiebbe die avond mee konden nemen. Het was een gezellige avond, maar we hebben nooit geflirt. Ik vond hem leuk en grappig, maar wist dat hij op dat moment een vriendin had.”

Visioen

“Wat ik niet wist, was dat Wiebbe op dit moment veel twijfels had over de relatie met zijn huidige vriendin. Met het volste vertrouwen vroeg hij aan God of Hij zijn vrouw kan laten zien. Hij vertrok uit Durban en kreeg een visioen waarin hij mij in een trouwjurk naar het altaar zag lopen. Hij besloot hier verder over na te denken en te bidden. Drie dagen later kreeg hij drie keer dezelfde droom waarin duidelijk werd dat zijn Nederlandse vriendin niet zijn toekomstige vrouw is en beëindigde hij de relatie.”

Brief aan God

“Zodra Wiebbe uit Durban vertrokken was, had ik het gevoel dat ik hem terug zou zien. Een paar dagen na zijn vertrek kreeg ik een belletje en vertelde hij mij over zijn dromen. Hij wilde me komen opzoeken in Kaapstad, omdat hij voelde dat ik zijn vrouw was. Ik was in de war, maar ook blij dat mijn gevoel klopte. Maar ik was erg op mijn hoede. Na mijn mislukte relatie had ik een brief aan God geschreven, waarin ik Hem om specifieke punten (43 stuks!) voor mijn levenspartner vroeg. Deze lijst bleek het complete profiel van Wiebbe te zijn. De belangrijkste punten voor mij waren: een christelijke, volwassen man die vol vertrouwen in Hem gelooft en waarmee ik mijn eerste kus op onze bruiloft deel. Een ander punt waar ik om had gevraagd, was dat ik droomde van mijn toekomstige man, terwijl hij mij op zijn knieën met een mooie ring ten huwelijk vroeg.”

Eerste kus op de bruiloft

“Wiebbe kwam naar Kaapstad en ontmoette een paar van mijn familieleden, waarna hij vertelde op een pure manier met mij om te gaan en de eerste kus op de bruiloft te delen. Ik was nog niet helemaal zeker van mijn zaak, maar kreeg toen een droom waarin Wiebbe mij in een juwelierszaak ten huwelijk vroeg. Toen wist ik zeker dat God, Wiebbe op mijn pad had gebracht.”

Verhuizen naar Nederland

“Vrienden verklaarden me voor gek. En mijn vader had eerst ook veel moeite met mijn beslissing, want hij had Wiebbe nog niet ontmoet. Ik wilde niets liever dan met Wiebbe trouwen, ook al moest ik daarvoor Zuid-Afrika verlaten. Door Gods hand is mijn vader van gedachten veranderd en in een paar weken tijd hebben we alles voor onze bruiloft geregeld. Als klap op de vuurpijl kreeg ik een dag van tevoren mijn verblijfsvergunning voor Nederland.”

Zangeres

“De eerste drie jaren had ik veel heimwee en stond op het punt om naar Zuid-Afrika te vertrekken. Ik twijfelde steeds vaker of ik wel de juiste keuze had gemaakt om naar Nederland te verhuizen. Ik haatte alles. De koeien, de kaas en de stukjes komkommer die tijdens een verjaardag op een schaal wordt rondgedeeld. Maar op een zondag kreeg ik een droom waarin God mij vertelde: ‘Laurene, Ik heb je hier naar Nederland gebracht met een reden. De keuze is aan jou, maar als je onder Mijn vleugel komt zal Ik je leiden.’ Vanaf die dag heb ik nooit meer teruggekeken en ben ik doorgegaan. Het is de dag waarop God mij genas van mijn heimwee en de dag waarop God deuren opende in de muziek-ministry. Als gospelzangeres zing ik recht uit mijn hart. In 2015 heb ik een cd, Father, uitgebracht. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Rockanje waar we bouwen aan een nieuwe startup van DoorBrekers, DoorBrekers Drechtsteden. Ik heb mijn missie in Nederland gevonden. God heeft letterlijk mijn klaagzang omgekeerd in een vreugdelied.”

Tekst: Lisanne Doff
Foto: Laurene en Wiebbe

Beluister hier een van Laurenes liederen

Beautiful Saviour - Laurene Bonsink