Eva Logo
23 april 2018 in Getuigenissen

Marlies is fotomodel én heilssoldaat

Marlies Smedinga (20) vliegt de hele wereld over voor modellenwerk, maar thuis in Friesland zoekt ze altijd het korps van het Leger des Heils op. Een unieke combinatie!

"Op mijn veertiende werd ik gescout voor modellenwerk. Verschillende bureaus wilden dat ik snel aan de slag ging, maar ik heb eerst mijn havo afgemaakt. Daarna begon ik gelijk fulltime als model. Mijn ouders stonden er vanaf het begin achter. Een tussenjaar leek mij wel wat, maar dat zijn er inmiddels alweer drie.

Vijfde generatie

Ik ben soms wel zes weken weg voor modellenwerk, maar in Nederland ga ik altijd naar het korps. Het korps is sowieso met de paplepel ingegoten. Ik ben de vijfde generatie vanuit mijn familie. Zelfs mijn opa en oma zijn nog actief! Ik houd van muziek en vind het heerlijk om op de trombone mee te spelen in de korpsband. Momenten bij het korps zijn fijn, want je bent weer even down-to-earth bezig.

Het modellenleven

Het modellenwerk kan je namelijk best wel meeslepen. Ik ben vaak onderweg voor mijn werk en dan maak ik weleens dagen van twaalf uur. Dat is zwaar, maar ik haal wel energie uit de fotoshoots. Je bent constant creatief bezig, ondanks dat je niet het concept van de shoot en de kleding bedenkt. En ik ontmoet een hoop interessante mensen, dat vind ik het mooiste eraan.

Uitstraling

Ik hoor vaak pas een dag van tevoren of ik werk. Dat was eerst spannend, maar nu vind ik het ook wel verrassend. Uiterlijk is belangrijk, maar klanten kijken verder dan alleen je gezicht en maten. Ze kijken ook naar je uitstraling en of die bij het merk past.  

Er is altijd Iemand

Ook het geloof heb ik van kleins af aan meegekregen. Ik weet dat er altijd Iemand is. Ook al ben je aan de andere kant van de wereld of zit je alleen hoog in de lucht in het vliegtuig. Het geloof is onderdeel van wie ik ben, dus ook in mijn werk neem ik dat mee. Daardoor kan ik het werk ook aan en ervan genieten. Dit kan zich al uiten in het omgaan met een klant. Ik vind het belangrijk om klanten een goed gevoel te geven.

Het korps is belangrijk voor me. Als ik ergens anders moet wonen voor mijn werk, zoek ik daar een korps op. In Australië ben ik met een officier naar het leger gegaan en in Londen logeerde ik ook bij een officier en gingen we op zondag naar een dienst. Dan krijg je wel het gevoel dat je weer thuis bent. Je zingt dezelfde liederen, maar in een andere taal. Ik heb in Londen zelfs even met het muziekkorps mee mogen spelen.

Als ik een les mag meegeven, misschien heel cheesy, maar wel gemeend: je mag geloven dat je het aankan, je kunt meer bereiken dan je denkt."

Tekst: Leonie van Ark 

Bekijk hier een video van Marlies in actie!