Eva Logo
9 april 2018 in Uit & thuis

Mijn stijl: 'Alle kleuren kunnen toch bij elkaar?'

Onlangs deden we op social media een oproep naar vrouwen die zich graag nét iets anders kleden dan de rest. Deze dames reageerden. Zij vertellen ons waarom ze zich kleden zoals ze doen.

Marianne (64)

“Als kleur- en stijladviseuse draag ik mijn beroep zichtbaar uit door vrolijke kleuren te dragen die ook bij mij passen. Alles moet kloppen, van sieraden tot tas en schoenen. Broeken draag ik niet, het past gewoon niet bij me. Graag help ik andere mensen om hun eigen stijl te ontdekken. Mijn stijl is vrouwelijk, romantisch en veelkleurig omdat Jezus Zelf veelkleurig is.”

Geerline (32)

"Ik draag eigenlijk alleen maar kleur, want alle kleuren kunnen toch bij elkaar? God maakte niet voor niets een boog vol kleuren, die inspireert mij. Uniek jezelf zijn! Ik maak veel kleding zelf en ben ook bezig met het opzetten van mijn eigen kinderkledinglijn.”

Loes (27)

“Fifties-stijl en roze haar… Op het moment ben ik zwanger, maar kan niet wachten tot ik weer in mijn jurken pas!”

Emma (15)

“Ik vind het leuk om er anders uit te zien dan anderen, omdat ik er mijn persoonlijkheid in kwijt kan. Niet iedereen hoeft hetzelfde te zijn, want dan zou de wereld er saai uitzien. Strong is the new pretty. Perfectie bestaat niet. Iedereen heeft daar een ander beeld bij. Daarom is je persoonlijkheid belangrijker dan je uiterlijk.” (Foto: Mandy van Bentum, Real Images Fotografie)

Annemiek (33)

"Voor mij is kleding en kleur een emotie! Ik kan ontzettend genieten als ik een outfit aan heb, waar ik mij vrouwelijk en vrolijk in voel. Op mijn vrije dagen ga ik meestal voor comfort, maar ook dan wil ik er wel wat leuks van maken. In mijn werk als kledingverkoopster, is mijn doel om vrouwen het mooie van zichzelf te laten zien, door de mindere puntjes wat te camoufleren en de prachtige punten te accentueren! Ik vind het geweldig om een grote glimlach te zien van een tevreden klant, dan is mijn dag ook weer goed!"

Jagaira (35)

De jarenvijftigstijl heeft voor mijn gevoel een bepaalde klasse en een uitstraling. Vrouwelijk en lief, maar ook stoer met een edge. Soms kleed ik mij op-en-top in een jurk inclusief petticoat met alles erop en eraan. Maar soms kleed ik mij ook stoer met een high-waisted jeans en een bandana in mijn haar. Ligt er maar net aan hoe ik mij voel. Doordat mijn stijl super kleurrijk is, voel ik mij er helemaal thuis in.” 

Bianca (42)

“Vroeger had ik 'on-opzichtige ' kleding aan en ging graag op in de massa. Ik voelde me een middenmoter die nergens goed in was en kleedde mij er ook naar. Toen kreeg ik een relatie met God en begon te beseffen hoe Hij naar mij kijkt! Ik ben een dochter van de Hoogste Koning. Langzaam begon ik anders naar mezelf te kijken en ik begon me ook anders te kleden. Ik straal nu meer uit wat ik vanbinnen voel! Vaak krijg ik zomaar een leuke opmerking op straat van iemand die zegt dat ik er zo mooi uitzie en dat ik straal. Dat is, denk ik, omdat mijn kleding een beetje laat zien van wat in me is.”