Eva Logo
28 april 2018 in Uit & thuis

Tips voor leuke activiteiten in de meivakantie

De meivakantie is net begonnen of is misschien in jouw regio al aan de gang. Dat betekent dat je er weer heerlijk op uit kunt trekken met je gezin. Omdat er zonnige en regenachtige dagen aan komen, maakten wij een rijtje met leuke binnen- en buitenactiviteiten om jou te inspireren!

Buitenactiviteiten

Meebouwen aan het klimparcours in Dierenpark Amersfoort

Deze leuke dierentuin is een klimparcours aan het bouwen waardoor jouw gezin op een avontuurlijke manier door het park kan klauteren en de dieren kan bekijken. Dat klinkt al heel leuk! Maar de bouw verliep niet voorspoedig genoeg en dus is het de dierentuin niet gelukt om het parcours klaar te hebben voordat de meivakantie begint. Superleuke oplossing: je kinderen mogen zelf – onder begeleiding uiteraard – meezagen en -timmeren, zodat het alsnog zo snel mogelijk af kan zijn!

Lekker het water op: bootje huren 

Als het een beetje mooi weer is, is het heel erg leuk om met je gezin eens te gaan varen. Op veel plekken in Nederland kun je een roeiboot huren en dat is vaak helemaal niet altijd zo duur! Houden je kinderen niet van stilzitten? Dan is een waterfiets een zeer goed alternatief.

Op avontuur in de natuur door te geocachen

Je hebt er vast weleens van gehoord: geocaching. Deze activiteit doet je vast en zeker denken aan de speurtochten die je maakte in je jeugd. Met behulp van verschillende aanwijzingen op je smartphone ga je op zoek naar een schat die bij jou in de buurt verstopt ligt of juist op een plek waar je nog nooit langsgelopen bent. Het is voor iedereen leuk om te doen, want je kunt zelf aangeven of je een makkelijke of een wat moeilijkere opdracht wilt uitvoeren.

Binnenactiviteiten

Omniversum

Dit is een hele bijzondere bioscoop in Den Haag. Je kijkt namelijk niet zomaar naar een film, maar je zit er middenin! Door het grote koepelvormige scherm speelt alles zich om je heen af. Het Omniversum laat vooral mooie natuurfilms zien, dus is voor iedereen toegankelijk.

Creabea met je kinderen

Als het zonnetje zich even niet laat zien de komende weken, is dat een uitgelezen kans om gewoon eens ouderwets te gaan knutselen. Op internet zijn genoeg leuke knutselideeën te vinden, zoals op deze site.

 

Jummie, lekker koekjes bakken!

Koekjes bakken blijft leuk voor jong en oud. En het is ook nog eens lekker! Steek leuke vormpjes uit en bak zandkoekjes, of pak het wat culinairder aan en ga voor bijvoorbeeld deze pistachemacarons.