Eva Logo
29 mei 2018 in Uit & thuis

15 ongemakkelijke momenten in de kerk

We gaan natuurlijk (bijna) elke zondag met z’n allen naar de kerk om te leren over ons geloof, maar in zo’n grote bijeenkomst kan er natuurlijk heel wat misgaan. Hier volgen 15 bekende, en misschien minder bekende, blunders die je in de kerk meemaakt.

1. Je biedt iemand naast je een pepermuntje aan, maar dan blijkt dat de hele familie van diegene ernaast zit. Je rolletje pepermunt gaat het hele gangpad door en als je rolletje terug is, is het leeg.

2. In volle overtuiging zing je het volgende couplet, maar er zit nog een maat tussen.
3. Je moet onder de preek opeens heel nodig naar de wc, maar je zit niet aan het gangpad, dus je moet voor iedereen langs de rij uit. Iedereen heeft hierdoor prachtig zicht op jouw uittocht.  
4. Je krijgt een niesaanval of een hoestbui tijdens gebed.

5. Je gaat naar een andere kerk, waar het avondmaal wordt gevierd. Je bent als eerste aan de beurt, pakt de beker met wijn aan van de oudste en neemt een ferme slok. Iedereen kijkt je raar aan. Geen wonder, want het is hier de gewoonte dat je het stukje brood ín de beker doopt. 
6. Tijdens een momentje ‘handen vasthouden’ is het zo ontzettend warm, dat je ontzettende klamme handjes hebt. Je staat naast iemand die je niet kent en die voelt dan jouw zweterige handen.

7. Je valt in slaap tijdens het bidden en schrikt op wanneer de dominee ‘amen’ zegt.
8. Je verslikt je in de wijn van het avondmaal.

9. Je komt erachter dat je ongesteld bent geworden terwijl je in de kerk zit - en hebt een witte broek aan.
10. Je valt in slaap tijdens de preek, waarbij je hoofd op de schouder van degene naast je terechtkomt.
11. Je gebruikt je telefoon even en gaat op Facebook, maar je beseft niet dat je geluid nog aanstaat.

12. Je neemt je baby mee naar de crêchezaal en hij of zij spuugt over je schouder.
13. Je bent je man kwijt in de kerk, want die is voor jou aan een plekje gaan zoeken. Nu kun je hem echt niet meer vinden. Al drie keer ben je door hetzelfde pad gelopen om hem te zoeken.
14. Je gaat per ongeluk op iemands plek zitten - of iemand gaat op jouw plek zitten.
15. Het is het druk en je ziet in het midden van een rij stoelen nog een plek waar je kunt zitten. Je gaat niet zo heel soepel door de rij heen en belandt vervolgens op iemands schoot doordat je je evenwicht verloor.


Wil je nog meer ongemakkelijke momenten lezen, om erachter te komen dat het bij jou eigenlijk best wel meevalt? Bekijk dan deze lijst van 25 ongemakkelijke momenten.