Eva Logo
bidden met Hanna kloosterretraite
17 mei 2018 in Geloof

Cadeautje van Eva: gebedskalender

Deze gebedskalender, die in het teken staat van neerknielen naast Hanna, is een cadeautje van Eva voor jou. Download hier gratis de pdf's!

In navolging van Hanna, brengen wij onszelf in een week van verstilling, ook voor Gods troon. De komende dagen lezen we dagelijks 1 Samuël 1:1 - 2:11 door. Vervolgens zullen we mijmeren en bidden bij een klein gedeelte uit deze tekst.

Voordat je begint:

  • Iedere dag begint met het aansteken van een kaars en het luisteren van een lied. De liederen kun je beluisteren via Eva’s Spotify Playlist. De gebedskalender is ook uitgewerkt in een podcast: de link hiernaartoe volgt op 2 juni.
  • De gebedskalender volgt de Ignatiaanse wijze van bidden. Daarbij mediteer je op een bijbeltekst. Je bekijkt de Bijbeltekst vanuit verschillende rollen en perspectieven. Dat doe je binnen een afgesproken tijdspanne. Je spreekt bijvoorbeeld met God af dat je een half uur zult ‘bidden’. De start van deze tijd met God markeer je met het aansteken van de kaars. Vervolgens lees je keer op keer een klein stukje tekst. Wat vertelt het je? Wat valt je op? Waar word je bij bepaald? Welke vragen/gevoelens komen bij je op? Is er iets wat je moet belijden?

Download hieronder de Hanna-gebedspagina's!