Eva Logo
28 mei 2018 in Uit & thuis

De fijnste terrasjes in Nederland

De zomerzon staat aan de hemel! Wat geeft er nou meer een vakantiegevoel dan 's avonds lekker een terrasje pakken? Eva zocht voor jou de uniekste terrasjes van Nederland uit.

Theetuin t’ Einde in Zuiderwoude

Dit super sfeervolle terrasje geeft je de kans om even helemaal te ontspannen. Theetuin t’ Einde ligt aan prachtige fiets-, wandel- en vaarroutes. Wanneer je vanuit Broek in Waterland een dagje gaat varen kan je zo het terras van dit charmante theehuis opstappen en genieten van een high tea onder de bomen, met een uitzicht op uitgestrekte weilanden.

De Oerkap in Haarlem

Je vindt dit unieke terras midden in de stad, maar toch waan je je op het strand. De Oerkap is namelijk een stadsstrand in het hart van Haarlem, waar jong en oud zich prima kunnen vermaken. Kinderen kunnen zich lekker in het zand vermaken terwijl de ouders lekker met de voeten in het zand kunnen genieten van het zonnetje en de fijne muziek. Er zijn regelmatig feestjes of live bands te vinden bij de Oerkap. 

Floor 17 in Amsterdam

Het dakterras van Floor 17 bevindt zich op 85 meter hoogte. Je hebt vanaf die hoogte een waanzinnig uitzicht over Amsterdam. Een terrasje dat dichter bij de zon staat vind je niet in Nederland, Floor 17 is daarom dan ook de perfecte plek om zomers gezellig een drankje te doen. Naast een hapje en een drankje kan je sommige avonden ook genieten van een gezellige movienight, plof lekker op een zitzak en laat je bedienen terwijl je de beste films kijkt.

Vessel 11 in Rotterdam

Vessel 11 is een uniek terras in Rotterdam. Het bijzondere aan het terras? Het drijft! Vessel 11 is een voormalig lichtschip waar je tegenwoordig kan zitten als je zin hebt in een sfeervolle avond. De beweging van de boot en af en toe akoestische muziek geeft dit terras toch net even een ander gevoel. De boot is trouwens ook af te huren voor feestjes. Ideaal voor bijvoorbeeld een onvergetelijke bruiloft.

De Viskantine in Rotterdam

Op dit terras kan je aan het water genieten van heerlijke verse vis. De Viskantine ligt aan de kade, waardoor je met de warme zon op je gezicht uitzicht hebt op de voorbijgaande boten. Dit mooie uitzicht gaat gepaard met de geur van vers gegrilde vis. Het menu bestaat namelijk uit de dagelijkse vangst en wordt onder je neus bereidt. Verser kan niet!

Waterkant in Amsterdam

Eten, drinken, dansen en zonnebaden, het kan allemaal bij Waterkant. Dit terras is geïnspireerd door het mooie Paramaribo en wil een Surinaamse sfeer overbrengen, en dat is ze gelukt! De bediening is vriendelijk, de aankleding is kleurrijk en het eten is heerlijk. Verder is er bij Waterkant veel te beleven, zo is er bijvoorbeeld iedere maandagavond een pubquiz en zijn vrijdag en zaterdag voor ‘dansi dansi’. Ben je op zoek naar een leuke avond? Dan zit je bij Waterkant goed!


Wil je liever op een terrasje zitten in het buitenland? Lees hier dan over geweldige steden die te bereiken zijn met de trein.