Eva Logo
31 mei 2018

De juwelen van Queen Elizabeth

140 kronen, juwelen en andere items, en 23.000 edelstenen: koningin Elizabeth heeft een indrukwekkende collectie, die zaterdag 2 juli te zien is in de documentaire 'The Coronation'. De Queen geeft een persoonlijk inkijkje in haar verzameling, ter ere van haar 65-jarige jubileum als koningin.

"Ik heb één kroning gezien en was de ontvanger in de andere, wat behoorlijk uniek is," vertelt koningin Elizabeth II. In de BBC-documentaire blikt ze ook terug op de verschillende ceremonies rondom de juwelen. 

Naast de koningin komen ook verhalen aanbod van mensen die bij de kroning van 1953 waren. Een van hen is een bruidsmeisje dat bijna flauwviel in de abdij, en een 12-jarige koorjongen die alleen moest zingen toen zijn koorgenoten overweldigd werden door alle druk en daardoor hun stem verloren.

Ben je een liefhebber van series als The Crown? Dan is deze documentaire, die maar liefst in 70 landen op televisie te zien is, zeker de moeite waard om te bekijken. Bekijk hieronder alvast een van de trailers!

Zaterdag 2 juni, 19.10 uur, EO, NPO 2.