Eva Logo
4 mei 2018 in Getuigenissen

Deze vrouw laat zich niet tegenhouden door haar aandoening

Ilka Brühl is 26 jaar en werd geboren met een gespleten gezicht. Dat houdt haar echter niet tegen om andere mensen te motiveren. “Er is maar één manier om lelijk te zijn, en dat is door een lelijk karakter te hebben.”

Naast een gespleten gezicht, mist de Duitse Ilka ook een traanbuisje in haar rechteroog. Hierdoor had ze eerder altijd een traanoog. Nu heeft ze daar, na diverse operaties, geen last meer van, maar haar aandoening is nog goed zichtbaar.

Toch zijn niet de operaties de reden dat Ilka nu zelfverzekerd door het leven gaat. Sinds ze zo’n twee jaar geleden begon als model voor fotografen die ze kende, kreeg ze veel positieve feedback op haar elfjesachtige uiterlijk. Ilka durfde steeds meer te zijn wie ze was. Omdat ze zelf sterker werd door juist haar kwetsbaarheid op de foto’s te tonen, besloot Ilka dat ze andere mensen wilde motiveren om ook zelfverzekerder te zijn.

Ilka werkt nu mee aan de blog Projekt Grenzenlos. Deze blog heeft als doel om de krachten van ‘niet perfecte mensen’ te bundelen, zodat er samen gewerkt kan worden aan meer moed en zelfbewustzijn. “Zelf heb ik nog een lange weg te gaan, maar samen staan we sterker.” 

Foto: @aufzehengehen | Instagram
Foto: @gipsy.photography | Instagram
Foto: @alexjurban | Instagram

 

 

Bron: Projekt Grenzenlos


Lees hier nog een inspirerend verhaal van een fotomodel.